Мицрософт припрема нови модуларни преглед оперативног система за Виндовс 10

 Виндовс 10Кс на МацБоок-у

Прошле године, Мицрософт је најавио нову верзију свог десктоп оперативног система под називом „Виндовс 10Кс“ (изговара се као слово Кс, а не као број 10). Мицрософт је изјавио да је Виндовс 10Кс посебно намењен уређајима са два екрана као што је Сурфаце Нео, али као што смо више пута извештавали, Мицрософт је такође тестирао ОС за нотебоок и лаптопове.

Мицрософт нам је такође дао преглед свог Сурфаце Нео-а прошле године, али то иновативни уређај би могао бити даље него што смо мислили .

Панос Панај је наводно рекао свом хардверском тиму да Сурфаце Нео заснован на оперативном систему Виндовс 10Кс неће бити испоручен 2020. како је првобитно планирано.Дакле, Виндовс 10Кс се уопште неће покренути 2020. Па, то није сасвим тачно и моћи ћете да испробате прве делове новог ОС-а на постојећим уређајима пре него касније само у сврху тестирања.

Према изворима упознатим са развојем, варијанта оперативног система Виндовс 10 се такође преправља за уређаје са једним екраном.

Виндовс 10Кс, који је првобитно требало да дебитује на хардверу са два екрана, биће објављен за све постојеће уређаје за јавно бета тестирање. Ова нова верзија Виндовс 10Кс могла би бити објављена на Мицрософтовој годишњој конференцији за програмере Буилдер и моћи ћете да је покренете на својим постојећим уређајима.

 Виндовс 10 Кс Старт мени

Виндовс 10Кс на Леново ТхинкПад

Виндовс 10Кс није замена за Виндовс 10, али ће се нудити уз њега. Компанија ће позиционирати Виндовс 10Кс само за јефтино тржиште, приступачне уређаје попут Цхромебоок-а и уређаје са два екрана. С друге стране, традиционални Виндовс 10 ће и даље бити подразумевани оперативни систем за напредне кориснике и предузећа.

Мицрософт планира да прво избаци Виндовс 10Кс на преносиве рачунаре са једним екраном, а групи тестера ће бити дозвољено да покреће оперативни систем на својим постојећим уређајима.

Мицрософт би могао да користи постојећи програм Виндовс Инсидер за бета тестирање верзија за преглед Виндовс 10Кс или би компанија могла дозволити људима да тестирају ОС без придруживања одређеном програму.

За разлику од традиционалног Виндовс ОС-а или Виндовс-а у С режиму, Виндовс 10Кс нуди другачији скуп могућности и функција. На пример, Мицрософт-ова модуларна платформа ће покретати Вин32, УВП и МСИКС апликације у контејнерима, одвојено од базе ради побољшања перформанси и безбедности.

Модуларни ОС такође нуди потпуно нову траку задатака, Акциони центар и искуство менија Старт. Такође би могло да повећа резервну копију батерије јефтиног хардвера јер ће Мицрософт зауставити покретање апликација у позадини када нису у активној употреби.

Популар Постс