Мицрософт прилагођава искуство Алт-Таб оперативног система Виндовс 10

 Виндовс Алт-Таб

Мицрософт је 1. јула почео да уводи Виндовс 10 Буилд 20161 за тестере на Дев Цханнел програма Виндовс Инсидер. Виндовс 10 Буилд 20161 долази са бројним значајним функцијама, побољшањима и гомилом исправки грешака.

Са Виндовс 10 Буилд 20161, Мицрософт представља Подршка за плочице у Старт менију за плочице у складу са темом да бисте уклонили једнобојне позадинске плоче иза икона апликација. Поред тога, Мицрософт је потврдио да ће плочице добити прозирну позадину са омогућеним Флуент Десигном која ће одговарати вашој шеми боја.

Плочице губе једнобојну боју за иконе у стилу Флуент Десигн и обухватају прозирне позадине са акцентом боје. Ажурирани изглед стапа се са целокупним концептом Мицрософтовог Флуент Десигн-а. Виндовс 10 Флуент мени Старт

Алт-Таб и трака задатака

Мицрософт Едге картице ће почети да се појављују у Алт + Таб када Мицрософт покрене следећу исправку функција 2021. Мицрософт каже да ће ажурирано Алт + Таб искуство помоћи корисницима да се врате на своје веб сесије у Мицрософт Едге-у у било ком тренутку.

 Виндовс 10 Алт-Таб

Ово би било опционо и Мицрософт каже да неће форсирати ажурирано искуство. Увек можете да пређете на класично Алт + Таб искуство из Подешавања > Системи > Мултитаскинг.

Обавештења

Мицрософт ажурира искуство обавештења у оперативном систему Виндовс 10 како би га ускладио са Виндовс 10Кс. Према Мицрософт-у, корисници сада могу да изаберу дугме „Кс“ у горњем десном углу обавештења да би га одбацили.

 Тост обавештења

Такође можете да кликнете на икону зупчаника подешавања да бисте искључили обавештења за одређену апликацију и приступили подешавањима обавештења у целом систему.

Компанија је такође почела да тестира опције персонализације за траку задатака на новим инсталацијама Виндовс 10. Мицрософт каже да тренутно траже повратне информације од тестера за иконе које су подразумевано закачене на траку задатака.

Мицрософт тренутно уводи ова побољшања за Виндовс Инсидерс на Дев каналу и ниједна од функција се не гарантује да ће се појавити у верзијама Виндовс 10 продукције ове године.

Популар Постс