Мицрософт преноси скроловање у Едге стилу на Цхромиум на Виндовс 10

 Мицрософт Сурфаце тоуцхпад

Раније ове године, Мицрософт је лансирао свој дуго очекивани Едге претраживач заснован на Цхромиуму за Виндовс 10, Виндовс 7 и мацОС. Цхромиум Едге нуди исте брзе перформансе као Мицрософтов претходни УВП Едге, а компанија такође ради на побољшањима скроловања која ће користити свим претраживачима заснованим на Цхромиум-у.

Померање се одувек осећало глатко у Мицрософт Едге-у него у Гоогле Цхроме-у и изгледа да Мицрософт разматра преношење померања у Едге стилу на Цхромиум платформу отвореног кода.

Према новом урадити , Мицрософт ради на бројним променама порта „Скроловање у Цхромиум у стилу ивице“. На пример, Мицрософт имплементира померање засновано на процентима за Виндовс да би додатно побољшао перформансе.



Овај ЦЛ имплементира померање засновано на процентима за Виндовс. Ово чини да се точкић миша и тастатура покрећу као проценат величине предвиђеног скролера, уместо да се преводе директно у пикселе. Ово је учињено као део напора да се у Цхромиум пренесе скроловање у Едге стилу, написао је Метју Амерт, виши софтверски инжењер у Мицрософту.

Планирана су и побољшања скроловања средњим кликом

Према обавези објављено 15. августа, Мицрософт такође тестира исправку за необично понашање средњег клика. Према а буг пост који је поднео Мицрософт, аутоматско померање средњег клика не ради када прво покушате да скролујете у недоступном правцу.

Ако прво покушате да скролујете у недоступном смеру без померања у доступном смеру, то никада не дозвољава да функционише аутоматско померање. Ово се наставља сваки пут када кликнете средњим кликом док не скролујете у доступном правцу, рекла је компанија.

Мицрософтово урезивање ће очигледно решити проблем тако што ће се закачити за чвор на који је корисник кликнуо средњим тастером, што би спречило ово закључавање за претка и помераће жељени чвор.

Поред побољшања скроловања, Мицрософт је почео да ради на томе побољшана подршка за обраду звука за Цхромиум а компанија такође разматра више опција за смањење потрошње батерије.

Популар Постс