Мицрософт предузима кораке да побољша нови мени са десним кликом на Виндовс 11

 Ажурирање контекстног менија Виндовс 11

Контекстни мени или мени десним кликом који се појављује када кликнете на пречицу или икону је редизајниран са модерним изгледом на Виндовс 11. Сама идеја модерног контекстног менија је да вам пружи мање опција које су увек корисне и применљиве до пречице или иконе на коју сте кликнули десним тастером миша.

Званичници Мајкрософта су раније рекли да компанија жели да се позабави проблемима перформанси, изузетно дугачким и лоше организованим контекстним менијем оперативног система Виндовс 10 са редизајнираним менијем у Виндовс 11 верзији 21Х2.

Виндовс контекст мени је важан део Филе Екплорер-а. Многе команде или радње су укључене у сам процес Екплорер-а, што може довести до перформанси и других проблема када је мени препун нежељених опција. Да би смањио ширење софтвера, Мицрософт је дизајнирао нову командну траку за смештај уобичајених функција попут копирања и сечења. Дизајн контекстног менија Виндовс 11

Важне команде контекстног менија сада су постављене у низ и оне побољшавају ствари за кориснике. Остале опције, укључујући Опен и Опен витх, груписане су заједно да би се смањило надимање. Контекстни мени је сада много компактнији и модернији, али постоје два проблема са новим приступом: заостајање/споре перформансе и недостајуће команде.

Очекује се да ће нови контекстни мени оперативног система Виндовс 11 постати боља алтернатива класичном менију, али његова промена ВинУИ и Флуент Десигн понекад може бити веома спора. Срећом, Мицрософт је свестан проблема са поузданошћу и већина грешака ће бити исправљена у будућем издању оперативног система Виндовс 11.

На пример, Мицрософт тестира нову промену која би побољшала перформансе навигације у фасцикли Филе Екплорер. Исто тако, десни клик у прозору Филе Екплорер више не би требало да доводи до пада екплорер.еке.

Недостају функције контекстног менија Виндовс 11

Други проблем са модерним контекстним менијем је тај што се морате ослонити на прикажи више опција или класични мени да бисте приступили напредним командама. На пример, ако желите да освежите садржај фасцикле у Екплореру, потребно је да кликнете на Прикажи више опција да бисте приступили дугмету Освежи.

Док дугме за освежавање недостаје, Виндовс 11 Буилд 22518 је ажурирао контекстни мени са подршком за нове команде највишег нивоа. На основу повратних информација, Мицрософт је направио следеће промене:

  • Сада можете да кликнете десним тастером миша на датотеке фонтова и .инф датотеке да бисте их инсталирали.
  • Сада можете да кликнете десним тастером миша на .цер датотеке да бисте инсталирали сертификат.
  • Сада можете да приступите мапирању мрежног диска и Прекини везу са мрежним диском тако што ћете десним тастером миша кликнути на Овај рачунар у Екплореру.
  • Опција Дисцоннецт се враћа када кликнете десним тастером миша на мрежне дискове.

Вреди напоменути да је класични контекстни мени ту да остане и ниједна команда за сада неће бити уклоњена. То је зато што већина апликација тек треба да буде ажурирана да би подржала нови АПИ за Виндовс 11 за проширења апликација.

Ажурирани контекстни мени је тренутно доступан тестерима на Дев Цханнел-у и биће представљен свима као део ажурирања за јесен 2022. за Виндовс 11.

Популар Постс