Мицрософт представља нови и модеран кориснички интерфејс за Виндовс 10

 Виндовс 10 кориснички интерфејс

Виндовс 10 је објављен пре пет година и оперативни систем је углавном остао непромењен јер Мицрософт више не ради монолитна ажурирања верзија.

Током недавног веб емитовања програма Виндовс Инсидерс, Мицрософт је показао своју нову визију за Старт мени који наглашава Флуент плочице засноване на иконама. Нови Старт мени ће вероватно дебитовати следеће године, а Мицрософт такође планира да модернизује друге области оперативног система.

Главни директор за производе Мицрософта, Панос Панаи, данас је представио нови кориснички интерфејс за Виндовс 10 како би прославио милијарду корисника на Виндовс 10.Тизер који је објавио Мицрософт указује на модеран дизајн за Филе Екплорер, контекстни мени, апликацију Мицрософт Пхотос, калкулатор, као и мени Старт.

 Виндовс 10 Старт мени

Као што можете видети у горњем ГИФ-у, Мицрософт тестира редизајнирани мени Старт који ће умањити нагласак на његовом тренутном интерфејсу Ливе Тилес за стандардне плочице са прозирном позадином.

Мени Старт ће укључивати мање обојене блокове у ажурираном интерфејсу и изгледа да информације уживо нису у фокусу, али то не значи да ће компанија ускоро укинути Ливе Тилес.

Ове промене су дизајниране тако да интерфејс изгледа модерније уклањањем непотребних елемената корисничког интерфејса и нереда. Мицрософт је недавно почео са увођењем нове серије икона апликација у Виндовс 10 и мени Старт би користио те нове иконе у боји.

 Фајлови

Ту је и нови Филе Екплорер и изгледа слично ономе већ смо видели на Виндовс 10Кс . Користи изглед и иконе ОнеДриве веб искуства и чини се да није замена за тренутни Филе Екплорер, барем за сада.

Изненађујуће, Мицрософт такође ради на ажурираном корисничком интерфејсу за контекстни мени који изгледа да је конзистентнији у целом оперативном систему.

Мицрософт експериментише са новим контекстним менијем који би вам помогао да се крећете између страница, отварате веб прегледач и отварате одређене картице у неким апликацијама.

 Садржај

Ново ажурирање корисничког интерфејса за Виндовс 10 је већ одавно дошло и Мицрософт треба да модернизује свој оперативни систем како би остао конкурентан у свету персоналних рачунарских уређаја који се стално мења.

Вреди напоменути да Мицрософт још увек ради на овом модерном корисничком интерфејсу за Виндовс 10 и да дизајни приказани на горњим фотографијама нису доступни за тестере.

Популар Постс