Мицрософт предлаже нову функцију приватности за Цхромиум

 Мицрософт Едге претраживач

Замислите сценарио у којем допуштате свом пријатељу да користи ваш рачунар и веб прегледач. Затим ће ваш претраживач покушати да аутоматски допуни информације када ваш пријатељ попуни неке онлајн обрасце. Ваше информације као што су имејл и корисничко име би се појавиле у аутоматском попуњавању без ваше дозволе.

Иако корисници могу да избришу информације о аутоматском попуњавању пре него што дозволе другима да користе њихов претраживач, Мицрософт каже да су многи корисници изразили забринутост због оваквог понашања.

Корисници су такође забринути због тога што се њиховим налозима приступа без њихове дозволе због понашања аутоматског попуњавања. На пример, ако имате акредитиве за веб локацију друштвених медија сачуване у прегледачу и одјавите се са налога и дозволите свом пријатељу да користи прегледач, аутоматско попуњавање може и даље аутоматски да унесе или предложи ваше информацијеОво омогућава УсерБ-у да се пријави на УсерА-ов налог једним кликом. Поред тога, УсерБ може тривијално открити отворени текст убачене лозинке, Мицрософт приметио .

Раније су програмери предлагали главну лозинку као решење за заштиту информација о аутоматском попуњавању, а Мицрософт се такође залаже за овај концепт уз додатна побољшања.

Мицрософт препоручује ажурирану закачицу за аутентификацију ОС са аутоматским попуњавањем која се може користити за пружање функционалности главне лозинке за кориснике који деле своје уређаје са пријатељима и породицом.

Ова функција главне лозинке се примењује на све информације о аутоматском попуњавању, а не само на лозинке, које су већ заштићене.

Мицрософт је такође предложио „подразумевано искључено, удицу за аутентификацију ОС“ у путањи кода за аутоматско попуњавање Цхромиум-а. Другим речима, Цхромиум аутофилл ће користити постојећу Виндовс 10 логику аутентификације која се тренутно користи за менаџер лозинки и постојаће подешавање за конфигурисање колико дуго успешна аутентификација треба да остане важећа.

Ова одлука је донета како би се осигурало да се од корисника не тражи аутентификација док не покажу да желе да приступе својим сачуваним акредитивима, приметио је Мицрософт.

Према технолошком гиганту, овај предлог поставља основу за будућа побољшања и Мицрософт тренутно циља на модел само за случајеве коришћења дељених уређаја.

Популар Постс