Мицрософт повлачи КССС филтер у Едге претраживачу са Редстоне 5

 Мицрософт Едге претраживач

Мицрософт тренутно ради на ажурирању Виндовс 10 Редстоне 5 и долази са низом побољшања за изворне апликације као што је Едге претраживач. Са Виндовс 10 Редстоне 5, компанија додаје нове функције, Флуент Десигн и побољшања усмерена на безбедност Едге претраживачу.

Године 2008. Мицрософт је представио технологију заштите скриптова на више локација под називом КССС филтер за Интернет Екплорер и касније су је усвојили Цхроме и други претраживачи. КССС заштиту нашироко користе власници веб локација и то је одлична технологија за заштиту купаца.

Извештај прошле недеље открио је да су најновије верзије прегледача Мицрософт Едге избациле ову функцију. Јучер у блог посту, Мицрософт је потврдио да компанија повлачи КССС филтер у Едге претраживачу са Виндовс 10 Редстоне 5, али ће купци остати заштићени због имплементације модерних стандарда као што је Цонтент Сецурити Полици.Повлачимо КССС филтер у Мицрософт Едге-у почевши од данашње верзије. Наши клијенти остају заштићени захваљујући модерним стандардима као што је Цонтент Сецурити Полици, који пружају моћније, ефикасније и безбедније механизме за заштиту од напада убризгавањем садржаја, уз високу компатибилност са свим модерним претраживачима, саопштио је Мицрософт.

Политика безбедности садржаја (ЦСП) лако би ублажила одређене типове напада, укључујући нападе на скриптовање на више локација (КССС) и нападе убризгавањем података, али према Скоту Хелмеу, истраживачу безбедности, технологија заштите ЦСП-а још увек није широко коришћена.

Било шта да се прогура ЦСП је одлично, али изгледа као да желе да убију ревизора из неког разлога и ово је био изговор да их покрију, објашњава Скот у наставку твита.

Популар Постс