Мицрософт повлачи апликацију Преводилац за Виндовс 10 Мобиле

 Мицрософт Транслатор

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт је већ најавио да ће Виндовс 10 Мобиле доћи до краја подршке у децембру, што је све више програмера натерало да напусти своје апликације за Мицрософт-ову мобилну платформу.

Раније овог месеца, Мицрософт тихо саопштио да ће званична апликација Мицрософт Транслатор за Виндовс 10 Мобиле такође престати да ради касније ове године. Компанија је најавила да ће превод текста наставити да функционише, али се очекује да ће превод говора бити угашен у октобру.Корисници који су већ инсталирали апликацију Преводилац на свој Виндовс 10 Мобиле моћи ће да користе апликацију до краја ове године. Међутим, ако случајно уклоните апликацију са свог Виндовс 10 Мобиле, нећете моћи да је поново инсталирате.

Апликација Мицрософт Транслатор на Виндовс Пхоне 10 неће бити доступна у Мицрософт Сторе-у од априла 2019. Ако тренутно користите апликацију Виндовс Пхоне 10, превод текста ће и даље радити, али превод говора неће бити доступан од 15. октобра 2019. Преводилац ће наставити да подржава и унапређује апликацију Виндовс 10 за ПЦ, објашњава Мицрософт.

Мицрософт саветује кориснике да испробају апликацију Преводилац на Виндовс 10 рачунарима, Андроид или иОС уређајима.

Виндовс 10 Хоме и Про биће укинути следеће недеље

Са скоро завршеним развојем Мицрософтовог следећег великог ажурирања Виндовс 10 Маи 2019 Упдате, компанија ће укинути подршку за своју ранију верзију Виндовс 10 1709 такође познату као Фалл Цреаторс Упдате.

Очекује се да ће Виндовс 10 Хоме и Про издања бити укинута од следеће недеље. Очекује се да ће последња ажурирања за ову верзију бити испоручена 9. априла, у уторак.

Међутим, Виндовс 10 верзија 1709 за Ентерприсе и Едуцатион кориснике ће наставити да добијају ажурирања до 14. априла 2020. Стога се корисницима који још увек користе Фалл Цреаторс Упдате саветује да надограде на најновије ажурирање софтвера компаније Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате пре истека рока.

Популар Постс