Мицрософт потврђује раздвајање претраге и Цортане у оперативном систему Виндовс 10

Данас је Мицрософт потврдио да ажурирање за Виндовс 10 19Х1 раздваја Цортану и Виндовс Сеарцх на траци задатака. Ова промена има смисла, јер на неки начин даје слободу корисницима да врше претраге у оперативном систему без интеракције са дигиталним помоћником, Цортаном.

Иако је Цортана корисна у многим случајевима, не свиђа се свима, тако да Мицрософт раздваја ове две функције у предстојећем ажурирању функција Виндовс 10. То је добра промена за људе који желе да користе претрагу, али не и Цортана (или обрнуто).

У оперативном систему Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате или старијим, Цортана и Сеарцх су дубоко интегрисани, мање-више морате да користите дигиталног помоћника за једноставне ствари као што је тражење документа. Слично томе, интеграција претраге у Цортану скрива неке од функција дигиталног помоћника. Претражите у Виндовс 10 део 2

У посту на блогу, Мицрософт наглашава да ће раздвајање претраге и Цортане омогућити компанији да унесе нове функције и побољшања сваком независно.

За оне који су нови у овом ажурирању, када вам се појави, видећете да кликом на поље за претрагу на траци задатака сада покрећемо наше искуство фокусирано на пружање најбољег искуства у кућној претрази, а кликом на икону Цортана отвориће се право у нашу Искуство дигиталног асистента са првим гласом, објашњава компанија.

 Нови изглед Цортане

Мицрософт још увек тестира одвојено искуство Виндовс Сеарцх и Цортана. Ажурирање Виндовс 10 за пролеће 2019. још увек није завршено и врло је вероватно да ће више промена стићи на радну површину. Претрага и Цортана би могли да добију додатна побољшања или побољшања у будућој верзији.

Популар Постс