Мицрософт потврђује проблеме са Виндовс 10 са мрежом, плочицама менија Старт

 Плочице менија Старт Виндовс 10

Мицрософт је потврдио две нове грешке у оперативном систему Виндовс 10 и обећао да је већ почео да ради на поправци.

Као што смо недавно известили, Виндовс 10 има гадну грешку која ремети интернет везу неких људи када корисници покрећу апликације Мицрософт Сторе-а или омогуће ВПН везу, што је очигледно досадно.

Овај проблем је узрокован ажурирањем оперативног система Виндовс 10 за мај 2020. и кумулативним ажурирањем објављеним у мају. У неким случајевима, грешка у оперативном систему Виндовс 10 је прекинула интернет конекцију и спречила важне апликације као што су Спотифи, Оффице, Мицрософт Сторе и друге да постану онлајн.Неки извештаји сугеришу да би проблем могао бити повезан са употребом ВПН-а или проксија, док су други рекли да је ажурирање за Виндовс 10 покварило индикатор статуса мрежне везе (НЦСИ).

Још увек није јасно шта је тачно корен грешке за прекид везе са мрежом, али Мицрософт каже да ће решити сличан проблем који спречава важне апликације да постану онлајн.

У дневнику промена за Виндовс 10 КБ4580364 , Мицрософт потврђено да је решио проблем са одређеним конекцијама виртуелне приватне мреже (ВПН) где дијалошки оквир за аутентификацију нетачно тражи акредитиве и примећен је прекид мреже.

Корисници су нашироко пријављивали проблем и коначно се решава у ажурирању закрпе у уторак, које би требало да стигне за две недеље.

Поред тога, Мицрософт је коначно признао досадан проблем који би могао да доведе до менија Старт са сломљеним плочицама. Када се то догоди, приметићете да су плочице засивљене са траком тока ажурирања апликације у току.

Нејасно је када Мицрософт планира да реши ову грешку, али технолошки гигант ју је већ закрпио у верзији за преглед, која је објављена у септембру.

Вреди напоменути да је Мицрософт такође свестан других проблема у оперативном систему Виндовс 10, укључујући један проблем где режим спавања не ради како је предвиђено и функција „Ресетуј овај рачунар“ не успе да освежи слику система.

Популар Постс