Мицрософт потврђује грешку у повезивању датотека у оперативном систему Виндовс 10

 Виндовс 10 грешка

Најновија Мицрософтова кумулативна исправка за Виндовс 10 има грешку која би прекинула функцију повезивања датотека у оперативном систему. Грешка за повезивање датотека спречава одређени софтвер да подразумевано рукује одређеним форматима. На пример, Мицрософт Нотепад или други Вин32 програми као што је Нотепад++ не могу да се подесе као подразумевани.

Ову досадну грешку пријавило је неколико корисника, а раније данас Мицрософт је ажурирао документ подршке како би истакао познати проблем. Важно је напоменути да грешка није била призната прошлог месеца.

Шта је грешка у повезивању датотека?

Грешка у вези са повезивањем датотека у оперативном систему Виндовс 10 може да поквари начин на који отварате апликације. Ово ће блокирати апликације као што је Нотепад++ да буду конфигурисане као подразумевани програми за текстуалне датотеке. Грешка у вези са Виндовс 10

Покретање В10 1803 на 2 различита рачунара на којима се појавио исти проблем – мени отворен са који вам омогућава да промените асоцијације датотека више не ради ништа, а корисник је објавио на Реддиту . На пример, желим да се .мп4 датотеке отварају са ВЛЦ-ом уместо подразумеваном апликацијом Филмови и ТВ, тако да кликнем десним тастером миша на мп4->Својства->отвара се са->промени и изаберем ВЛЦ са листе. Али када кликнем на „ОК“, ништа се не дешава. Датотека је и даље подешена да се отвара помоћу Филмс & ТВ, објашњава корисник.

Мицрософт признаје грешку

У ажуриран документ подршке , Мицрософт је потврдио да Виндовс 10 КБ4462919 (Буилд 17134.345) може да разбије асоцијације датотека и да нећете моћи да поставите неке апликације као што је Мицрософт Нотепад као подразумевани програм за датотеке.

Након инсталирања ове исправке, неки корисници не могу да подесе подразумеване вредности програма Вин32 за одређене комбинације типова апликација и датотека користећи команду Отвори са… или Подешавања > Апликације > Подразумеване апликације, објашњава Мицрософт. У неким случајевима, Мицрософт Нотепад или други Вин32 програми не могу да се подесе као подразумевани.

Мицрософт ради на решењу и грешка ће бити отклоњена кумулативним ажурирањем за Виндовс 10 за новембар 2018. које би требало да стигне следећег уторка.

Популар Постс