Мицрософт потврђује грешке за Виндовс 10 Плави екран и принудно поновно покретање

 Виндовс 10 нови проблеми

Само неколико недеља након што је Мицрософт представио своју најновију Виндовс 10 верзија 20Х2 , компанија је издала два одвојена упозорења и препоручује корисницима да се врате на претходну верзију Виндовс-а ако добију грешку Плави екран смрти или упозорење о принудном поновном покретању након пријаве.

Овај потез долази након што су корисници пријавили да недавна ажурирања за Виндовс 10 стоје иза злогласних грешака Плавог екрана смрти (БСОД). Након анализе повратних информација од раних корисника, Мицрософт је идентификовао два проблема у Виндовс 10 верзији 2004 и верзији 20Х2.

У документу за подршку, Мицрософт приметио да ће проблем компатибилности са ажурирањем функција оперативног система Виндовс 10 довести до грешке плавог екрана смрти са следећим кодом грешке:  • ДРИВЕР_ВЕРИФИЕР_ДМА_ВИОЛАТИОН (е6) Покушао је илегалну ДМА операцију од стране драјвера који је верификован

Мицрософт и Интел су открили проблеме са компатибилношћу са неким НВМе Солид Стате Диск (ССД) дисковима. Компанија је већ применила задржавање компатибилности да блокира надоградњу на погођеним системима.

 Виндовс 10 БСОД грешка

Чини се да принудне инсталације узрокују грешке „Плавог екрана смрти“ и друге проблеме као што су бескрајне петље за поновно покретање система или замрзавање перформанси система.

Ако имате уређај на коме ажурирање није доступно преко подешавања, можда би било најбоље да за сада избегавате алатку за креирање медија и сличне програме. Ако сте и даље забринути због ажурирања, увек можете да искључите аутоматска ажурирања у оперативном систему Виндовс 10 и сачекате док Мицрософт не реши проблеме.

Мораћете ручно да деинсталирате ажурирање и вратите се на претходну верзију оперативног система Виндовс ако сте већ надоградили уређај и сада добијате грешке на плавом екрану.

Грешка принудног поновног покретања

У посебном документу подршке, Мицрософт има признао још једна грешка због које би Виндовс 10 насумично тражио да се одјавите и насилно поново покренете неке системе због проблема са две функције: Процес локалног безбедносног ауторитета и ММЦ додатак.

Ако сте погођени, добићете поруку која вам говори да поново покренете рачунар. Порука ће се поново појавити чак и након што пратите кораке и поново покренете уређај или се одјавите са свог Мицрософт налога.

Мицрософт каже да се проблем првенствено јавља када корисници покушају да приступе страници са подешавањима опција за пријављивање. Мицрософт је већ применио задржавање компатибилности на погођеним уређајима, али ћете морати ручно да уклоните ажурирање ако то утиче на ваш уређај.

Наравно, ово није први пут да ажурирање за Виндовс 10 наиђе на проблеме. Само прошле недеље, Мицрософт је признао и закрпио грешку на црном екрану у оперативном систему Виндовс 10 . Истовремено, компанија је признала да се губитак података претраживача неће ускоро поправити.

Популар Постс