Мицрософт потврђује да Виндовс 10 КБ4515384 прекида звук

 Виндовс 10 аудио страница

Након инсталирања Виндовс 10 КБ4515384, корисници су пријавили да ажурирање квари звук и смањује квалитет приликом играња игрица.

Мицрософт је коначно потврђено да је свестан извештаја да би најновије кумулативно ажурирање могло доћи са проблемом где је звук у играма тих или другачији од очекиваног. У ажурирању свог документа за подршку, фирма је навела да Виндовс 10 верзија 1903 укључује „промену компатибилности“ која је утицала на квалитет звука у играма.

Према Мицрософт-у, једно од ажурирања за Виндовс 10 недавно је имплементирало промену коју су захтевали аудио партнери и која омогућава подршку за упите и вишеканалну аудио функцију у одређеним играма.Након што је примио повратне информације од купаца, Мицрософт је поништио ову промену и звук у играма ће звучати другачије него што је био раније, а уређајима можда недостају канали. Као резултат тога, приметићете ненормално понашање звука након инсталирања кумулативног ажурирања из септембра 2019.

Срећом, не морате да деинсталирате КБ4515384 да бисте ублажили проблем. Ако имате проблема са звуком након примене ажурирања, следите ове кораке:

  • У играма отворите подешавања и онемогућите вишеканални звук.

Ако опција вишеканалног звука није доступна у погођеној игри коју играте, овај проблем можете да решите и на контролној табли:

  • На контролној табли потражите контролне табле аудио уређаја треће стране и онемогућите вишеканални аудио или виртуелни сурроунд звук.

Према нашим тестовима, ову грешку можете решити и променом квалитета звука на 16-битни:

  • Отворите подешавања звука из Виндовс претраге или траке задатака.
  • У подешавањима звука изаберите Контролна табла звука у одељку Сродне поставке.
  • Кликните десним тастером миша на аудио уређај и отворите Својства.
  • Пребаците се на картицу Напредно и промените квалитет звука на 16 бита (ДВД квалитет).
  • Кликните на ОК и промене ће бити примењене.

Остали детаљи у овом тренутку нису доступни, али Мицрософт планира да поправи аудио грешке следећим кумулативним ажурирањима за Виндовс 10, која би требало да буду објављена касније овог месеца.

Популар Постс