Мицрософт потврђује да велики пад Виндовс 10 игра хаос са лозинкама

 Опције пријављивања у Виндовс 10

Последњих неколико месеци извештавали смо о детаљима критичне грешке у оперативном систему Виндовс 10 која се петља са лозинкама које чува оперативни систем. Када се Виндовс 10 поквари са вашим лозинкама, мораћете да унесете акредитиве за апликацију и веб локације при сваком поновном покретању, што је прилично неугодно.

У августу су нам извори из Мицрософта рекли да је технолошки гигант свестан тога проблем који смета са Виндовс Цредентиалс Манагер-ом и Виндовс 10 Таск Сцхедулер, али проблем није документован до данас.

Након ажурирања на Виндовс 10, корисници су почели да пријављују Цхроме, Едге, Оутлоок, ОнеДриве и друге апликације су престале да се синхронизују . Овај досадни квар такође брише колачиће ускладиштене у веб претраживачу, тражећи од корисника да се пријаве на своје апликације сваки пут када поново покрећу Виндовс.Ова грешка не утиче на пријављивање на Виндовс 10, али би утицала на Мицрософт апликације, као што су Оутлоок, ОнеДриве и Оффице. То би такође утицало на податке које правите резервну копију на Мицрософт услугама да би се синхронизовали на другим уређајима.

Током викенда, Мицрософт тихо најавио та грешка погађа Оутлоок, Цхроме и друге апликације. Технолошки гигант је приметио да ће корисници имати ове проблеме када инсталирају Виндовс 10 Буилд 19041.173 или новији.

Ако сте погођени, приметићете да Оутлоок и друге апликације више не памте вашу лозинку.

Мицрософт истиче да изгледа да задаци које креирају корисници или одређене апликације у Виндовс 10 Таск Сцхедулер-у изазивају проблеме са лозинком.

На пример, чини се да ХП услужни програм за учешће корисника креира задатак који узрокује проблем на ХП машинама. Слично томе, неке друге непознате апликације такође узнемиравају кориснике са амнезијом лозинке на нивоу целог система.

Како да поправите грешку са заборављањем лозинке за Виндовс 10

Ако Виндовс 10 не може да запамти ваше лозинке, можете покренути ПоверСхелл са администраторским привилегијама и доступним командама овде .

Горња команда ће вратити излаз Планера задатака. Забележите излаз и онемогућите те задатке у Виндовс Сцхедулер-у. Да бисте то урадили, једноставно отворите Виндовс Сеарцх и потражите „Таск Сцхедулер“ и унесите одговарајуће промене.

Виши инжењер Мајкрософта је такође рекао да немају конкретан одговор да ли се то може догодити у старијим верзијама Виндовса.

Нејасно је када Мицрософт планира да реши проблеме, али Едге програмер предложио да ће бити дуго чекање док не будемо могли да га објавимо путем месечног ажурирања сервисирања.

Популар Постс