Мицрософт потврђује да се покреће ажурирање за Виндовс 10 Фласх Плаиер-киллер

 Виндовс 10 Фласх Плаиер

Адобе је престао да подржава Фласх Плаиер и активно је почео да блокира покретање садржаја у плејеру . Адобе снажно препоручује свим корисницима да одмах деинсталирају Фласх Плаиер из Виндовс 10 како би заштитили своје уређаје и организације од напада.

У ажурирању документа подршке, Мицрософт је тихо потврдио да је закрпа Фласх Плаиер-киллер сада доступна за преузимање као „опционо ажурирање“ преко Виндовс Упдате-а.

Као део престанка подршке за Адобе Фласх, КБ4577586 је сада доступан као опционо ажурирање од Виндовс Упдате (ВУ) и Виндовс Сервер Упдате Сервицес (ВСУС), Мицрософт приметио у документу подршке који је тихо ажуриран 16. фебруара.Иако Мицрософт каже да је ово опционо ажурирање, наши уређаји су аутоматски ажурирани како би уклонили Адобе Фласх Плаиер. Други корисници су такође приметили да се ажурирање Фласх Плаиер-а не нуди као опциона закрпа и да се аутоматски преузима када корисници кликну на „Провери ажурирања“.

Ово сугерише да Мицрософт такође тестира фазни приступ где ће корисници аутоматски видети преузимање ажурирања за различите конфигурације у наредних неколико месеци.

Када се ажурирање инсталира, било преко одељка „Опционална ажурирања“ у Виндовс Упдате-у или аутоматски, нећете моћи поново да користите Фласх Плаиер осим ако поново не инсталирате старију верзију ОС-а и паузирате ажурирања.

Проблеми са ажурирањем Адобе Фласх Плаиер-а

Занимљиво, Мицрософт има потврђено да такође истражује извештаје о проблемима са ажурирањем Фласх Плаиер-а.

У једном документу подршке, Мицрософт је приметио да ће закрпа погрешно уклонити поставке регистра за верзију Адобе Фласх Плаиер-а треће стране.

Као резултат тога, апликације независних произвођача засноване на Фласх-у ће такође престати да раде након закрпе, али корисници могу да реше овај проблем поновним инсталирањем апликације.

Како проверити да ли је ажурирање Фласх Плаиер-а инсталирано

Ако имате уређај подешен да аутоматски преузима ажурирања за Виндовс, вероватно сте већ примили ову закрпу.

Можете да се уверите да имате ажурирање КБ4577586 (Фласх Плаиер) тако што ћете притиснути тастер Виндовс + С, откуцати Виндовс Упдате и притиснути Ентер.

 Ажурирање Фласх Плаиер-а

Кликните на Прикажи историју ажурирања и потражите унос са ознаком „КБ4577586“ под „Остала ажурирања“.

Популар Постс