Мицрософт потврђује да је „следећа генерација Виндовс 10“ невероватна

 Нови Виндовс 10

Сви знамо да ће ажурирање Виндовс 10 Сун Валлеи бити велика ствар за оперативни систем, али сада – након нове изјаве Мицрософта – коначно имамо званичну потврду да ће следећа генерација Виндовс-а бити невероватна и масиван.

Мицрософт-ов Панос Панаи, након много буке у последњих неколико месеци о томе колико је времена прошло од великог ажурирања функције Виндовс 10, потврдио је да технолошки гигант ради на следећој генерацији оперативног система Виндовс.

На Игните 2021, Панос Панаи је изјавио да је узбуђен због будућности Виндовс-а и да долази много нових функција.Стижу нам нове функције, потврдио је Панос Панаи. [Нисмо] разговарали о следећој генерацији Виндовс-а и ономе што следи, али могу да вам кажем да сам тако одушевљен.

Знамо да је будућност Виндовс-а невероватна, рекао је Панос Панај.

Мицрософт ове недеље неће говорити о следећој генерацији Виндовс-а, али извештаји сугеришу да технолошки гигант планира посебан догађај на којем ће се разговарати о будућности Виндовс-а, рачунарства и игара.

Предстојећа побољшања

Према различитим извештајима, Виндовс 10 Сун Валлеи или Виндовс следеће генерације ће укључивати а потпуно нови мени Старт , који ће заменити тренутни Старт мени.

Акциони центар такође добија преобразбу а биће побољшања и за апликације за пријемно сандуче.

Извори су нам већ дали поглед на то како би његов редизајнирани Виндовс 10 Старт мени могао да изгледа – и чини се да је то велико побољшање.

Подразумевани Старт мени не добија радикалну ревизију, али изгледа да Мицрософт напорно ради на томе да изглед Старт менија буде модеран и да се стапа са другим естетским променама, као што су заобљени углови и течни дизајн.

 Виндовс 10 Старт мени

Плутајући Старт мени са заобљеним угловима

Поред заобљених углова, верује се да Мицрософт ради и на новом опционом изгледу Старт менија са већим променама.

У једној од тестних верзија, Мицрософт је такође експериментисао Старт мени сличан Виндовс 10Кс без живих или статичних плочица.

Очекује се да ће ажурирање за Виндовс 10 Сун Валлеи достићи РТМ статус у јуну, а корисницима ће почети у октобру/новембру.

Популар Постс