Мицрософт потврђује да је проблем са ажурирањима за Виндовс 10 решен

 Провера Виндовс Упдате-а

Прошле недеље смо то известили Виндовс Упдате је покварен за неке кориснике . Неколико дана касније, Мицрософтов запосленик на Реддиту је то потврдио Проблем Виндовс Упдате се истражује а јуче разне откривени извештаји да је Виндовс Упдате још увек покварен за кориснике у неким регионима.

Данас је Мицрософт ажурирао документ подршке да објави да је компанија упозната са проблемом због којег се Виндовс Упдате не може повезати са серверима. У документу подршке, Мицрософт каже да је проблем решен, али у неким случајевима корисници и даље могу имати проблеме приликом преузимања ажурирања са Виндовс Упдате-а.

Мицрософт објашњава да је Виндовс Упдате прекинут због проблема са оштећењем података код спољног добављача ДНС услуга. Пошто су низводни ДНС сервери ажурирани исправним Виндовс Упдате ДНС уносима, услуга би ускоро требало да буде поново онлајн за кориснике, ако већ није.На услугу Виндовс Упдате утицао је проблем оштећења података у глобалном нестанку спољног добављача ДНС услуга 29. јануара 2019. Проблем је решен истог дана и Виндовс Упдате сада ради нормално, али неколико клијената је наставило да пријављује проблеме повезивање са услугом Виндовс Упдате. Очекујемо да ће ови проблеми нестати пошто се низводни ДНС сервери ажурирају исправљеним ДНС уносима за Виндовс Упдате , објашњава Мицрософт.

 Грешка услуге Виндовс Упдате

Слика љубазношћу: Барб Бовман

Исправка за проблем Виндовс Упдате је распоређена, али постоји неколико извештаја који тврде да ажурирање и даље има проблема. На Реддиту, нашем одељку за коментаре и Твиттер-у, још увек видимо нове извештаје у којима се тврди да је Виндовс Упдате покварен и да се корисници поздрављају са следећом поруком:

Нисмо могли да се повежемо са услугом ажурирања. Покушаћемо поново касније или можете да проверите сада. Ако и даље не ради, проверите да ли сте повезани на Интернет.

 Виндовс Упдате је покварен

Вреди напоменути да грешка није била ограничена на Виндовс Упдате јер је Мицрософт Сторе такође имала проблеме на неким уређајима.

Ако су ажурирања или продавница покварени за вас у овом тренутку, можете да отворите апликацију Подешавања > Мрежа и Интернет > Етернет > Промени подешавања адаптера и промените ДНС подешавања активног адаптера да бисте користили Гоогле-ов ДНС (8.8.8.8) или Цлоудфларе-ов 1.1.1.1.

Напомена уредника: Чланак је ажуриран новим детаљима.

Популар Постс