Мицрософт потврђује да грешка у ажурирању Виндовс 10 узрокује проблеме са покретањем

 Велика грешка у ажурирању Виндовс 10

Ако је ваш рачунар са оперативним системом Виндовс 10 почео да приказује Плави екран смрти када покренете команду Цхецк Диск, не брините – моћи ћете поново да правилно користите свој уређај у наредна 24 сата, према Мицрософт-у.

Јуче смо известили да су неки рачунари са оперативним системом Виндовс 10 постали бескорисна цигла када корисници покрећу уграђени услужни програм за проверу диска (цхкдск) . Услужни програм за проверу диска вам у основи омогућава да користите командну линију да проверите одређени диск и поправите/опоравите податке на диску када се открије оштећење.

Уопштено, корисницима се препоручује да користе Цхецк Диск Утилити када имају проблема са Виндовс 10 или Виндовс Упдате проблемима. То је зато што бесплатни алат такође може да открије неисправне секторе на чврстом диску и поврати ваше податке или оштећену системску датотеку.Са лоше направљеним ажурирањем, Мицрософт је покварио алатку за проверу диска и могао би да сруши неке уређаје са грешком стоп кода „Систем датотека“, као што је приказано на слици испод.

 Виндовс 10 НТФС БСОД Мицрософт каже мали број уређаја који су инсталирали ажурирање за Виндовс 10 КБ4592438 се можда неће покренути ако покренете команду цхкдск /ф. То је зато што грешка у алату оштећује систем датотека, због чега се уређај не може покренути.

Изненађујуће, Мицрософт је брзо признао проблем и компанија је већ почела да издаје поправку, али можда нећете одмах добити закрпу. Произвођач софтвера је напоменуо да ће пад система бити аутоматски спречен у наредна 24 сата и да не морате да правите никакве промене.

Поновно покретање уређаја може помоћи да се ажурирање на страни сервера брже примени на ваш уређај, али и даље може да прође до 24 сата да се промене пренесу.

За предузећа или уређаје којима се не управља, можете да конфигуришете посебне смернице групе за решавање проблема:

  1. У конзоли за опоравак изаберите Напредне опције.
  2. Изаберите Цомманд Промпт
  3. У командној линији откуцајте: цхкдск /ф
  4. Када завршите, откуцајте излаз
  5. Уређај ће се поново покренути према очекивањима и неће се срушити.

Имајте на уму да су горња упутства само за погођене пословне кориснике. Као што смо споменули на почетку, корисници Виндовс 10 ће аутоматски добити закрпу и нису потребне никакве радње.

Поред пада система, корисници су то такође пријавили Најновије ажурирање оперативног система Виндовс 10 узрокује велику потрошњу процесора , проблеми са инсталацијом, привремени губитак података и још много тога.

Популар Постс