Мицрософт потврђује да ће Андроид апликације радити на свим Виндовс 11 рачунарима

 Подршка за Виндовс 11 Андроид апликацију

Виндовс подсистем за Андроид (ВСА) долази касније ове године. Виндовс 11, Андроид апликације се могу инсталирати на свим уређајима (Интел, АМД и АРМ), наводи Мицрософт.

Мицрософт додаје Андроид подсистем у Виндовс 11 који ће омогућити подршку за Андроид Опен Соурце Пројецт (АОСП) и омогућити корисницима да покрећу Андроид апликације на свом десктопу. Ово је слично начину на који Линук ГУИ апликације раде у оперативном систему Виндовс 11 користећи Линук подсистем (ВСЛ).

АОСП је развојни пројекат отвореног кода који одржава Гоогле и свако (укључујући Мицрософт) може слободно да допринесе коду, новим функцијама и исправкама у репозиторијуму пројекта. Ово је био важан фактор у Мицрософтовом континуираном развоју Сурфаце Дуо ОС-а и сада долази у Виндовс са оперативним системом следеће генерације.Мицрософт је интерно прилагођавао пројекат за сопствене сврхе као што је подршка за Андроид апликације у Виндовс-у. Поред АОСП-а, Мицрософт такође ради на сопственом Андроид подсистему, који ће успоставити прокси изворну апликацију између Андроид и Виндовс модела апликација за покретање апликација на десктопу.

Да би побољшао искуство Андроид апликација на Виндовс-у, Мицрософт ради са Интелом и Амазоном. Иако је допринос Амазона ограничен на његову интеграцију Аппсторе-а, Интел ради са Мицрософт-ом на Бридге технологији, која је рунтиме пост-компајлер за апликације засноване на 86.

На Интел рачунарима, Интел Бридге ће се користити за покретање мобилних апликација. Међутим, према представницима Мицрософта, Интел Бридге неће бити потребан на АМД-у или АРМ-у. Андроид апликације ће се званично покренути подржан Виндовс 11 уређаји, без обзира на захтеве процесора и хардвера.

На АМД-у и АРМ-у, Интелова технологија моста неће бити потребна/коришћена. На АРМ уређајима, Андроид АРМ апликацијама неће бити потребна технологија емулације/мрежа, рекли су званичници Мицрософт-а током другог догађаја за Виндовс намењен програмерима.

 Андроид апликације на Виндовс 11

Андроид апликације су компајлиране за АРМ, тако да технологија моста очигледно није потребна. За АМД, још није јасно како ће ова функција функционисати, али Мицрософт је појаснио да Бридге технологија није потребна нити потребна на АМД хардверу, што је потез који ће донијети Андроид апликације већем броју корисника десктопа него што се првобитно очекивало.

Док ће се Андроид апликације нудити преко Амазон Аппсторе-а, Мицрософт је такође потврдио корисници ће такође моћи да учитавају апликације на Виндовс 11 . Било би могуће инсталирати АПК датотеке преузете из извора трећих страна након омогућавања режима програмера.

Још увек има много ствари које не знамо о подршци за Виндовс 11 за Андроид, али званичници Мицрософт-а су обећали више детаља у надолазећој документацији подршке.

Популар Постс