Мицрософт потврђује да би ажурирање за Виндовс 10 априла 2018 могло да уништи неке рачунаре

 Покретање оперативног система Виндовс 10

Слика љубазношћу: ПЦВорлд.цом

Доступан од 30. априла као ручно преузимање, веома очекивано Ажурирање за Виндовс 10 априла 2018 је далеко од беспрекорног ажурирања функција на неким системима. Извештај указује да Виндовс 10 верзија 1803 изазива бројне проблеме на неким хардверским конфигурацијама, при чему корисници тврде да ажурирање доводи до тачке када оперативни систем мора да се поново инсталира.

За летовање, Ажурирање за Виндовс 10 априла 2018. узрокује црни екран и празна радна површина на неким уређајима . Такође онемогућава корисницима да се покрену са десктопа у неким случајевима.Мицрософт данас у посту на њиховом званичном форуму потврдио је да ажурирање Виндовс 10 априла 2018, такође познато као Виндовс 10 верзија 1803, може да уништи неке рачунаре. Компанија је признала две критичне грешке, укључујући ону која покреће систем на празној радној површини.

Црни екран, највећа ноћна мора

Мицрософт објашњава да након што се рачунар надогради и покуша да се покрене са радне површине, али након пријаве, приказује се празан екран са само корпом за отпатке и траком задатака. Курсор миша је такође присутан и такође можете приступити Таск Манагер-у, али старт мени и други елементи можда неће функционисати.

Чини се да је надоградња завршена, али након што се пријавите, видите празан екран са само корпом за отпатке и траком задатака. Курсор миша је присутан, али мени Старт можда неће функционисати. Притиском на Цтрл+Алт+Дел покреће се Таск Манагер, али Таск Манагер можда неће бити од помоћи, објашњава компанија.

Рачунар се заглавио у Изаберите распоред тастатуре након инсталирања Виндовс 10 ажурирања за април 2018.

Виндовс 10 Април 2018 Упдате има још једну грешку која би покренула рачунар да бисте изабрали екран за распоред тастатуре, али рачунар се поново покреће и цео процес се понавља, објашњава Мицрософт.

Током надоградње, Виндовс се поново покреће на екрану који од вас тражи да изаберете распоред тастатуре. Одатле се могу изабрати опције за решавање проблема, али изгледа да ниједна од њих не решава проблем. На пример, ако је изабран Виндовс Роллбацк, цео процес се понавља, Мицрософт признаје критичну грешку.

Мицрософтов агент, Херберт Амо, такође је детаљно објаснио решење за опоравак рачунара са оперативним системом Виндовс 10 који су заглављени у Изаберите екран за распоред тастатуре, црни екран или празну радну површину.

Мицрософт саветује корисницима да врате рачунар на претходну верзију оперативног система Виндовс 10, поново инсталирају оперативни систем или сачекају док решење не постане доступно јер компанија тренутно истражује потенцијална решења и решења.

Мицрософт тренутно истражује потенцијална решења и заобилазна решења и ажурираће ову нит када буду доступна. Ако имате на располагању други уређај који ради, можда ћете желети да сачекате док друго решење не постане доступно, рекао је агент.

Популар Постс