Мицрософт потврђује ажурирање за Виндовс 10 21Х1, открива једну нову функцију

Мицрософт је тихо потврдио да ће Виндовс 10 21Х1 бити следеће ажурирање функције и да ће стићи почетком 2021, као што се раније причало.

У протеклих неколико месеци било је назнака да се Мицрософт пребацује на нови „мањи-већи“ ритам ажурирања 2021. како би се фокусирао на развој Виндовс 10Кс , који је првобитно требало да буде лансиран у децембру 2020.

Мицрософт је наговестио да ће и даље настојати да издаје ажурирања Виндовс 10 два пута годишње, али ово је први пут да је Мицрософт дао било какву потврду.У новом документу подршке, Мицрософт је потврђено да би следеће ажурирање после верзије 20Х2 било „Виндовс 10 21Х1“. Мицрософт је такође ажурирао старије документе подршке како би истакао подршку за Транспортатион Лаиер Сецурити (ТЛС) 1.3 у верзији 21Х1.

 Виндовс 10 21Х1 документ

Овај нови безбедносни слој ће смањити кашњење, побољшати перформансе и безбедност веб веза направљених на Виндовс 10.

Као што можда знате, Виндовс 10 тестне верзије више нису везане за ажурирања одређених функција. Као резултат тога, не знамо када и које функције дефинитивно долазе у Виндовс 10 у наредних дванаест месеци.

У верзији 21Х1 можете очекивати мања побољшања и функције. На пример, то ће додати још тамније на странице резултата у Виндовс претрази . Исто тако, Мицрософт доноси ДНС преко ХТТПС-а (ДоХ) у Виндовс 10 ради веће приватности и сигурности.

ДоХ би подразумевано био онемогућен у оперативном систему Виндовс 10, али ћете моћи да га конфигуришете преко картице Мреже у подешавањима. Или такође можете директно да омогућите ову функцију у својим омиљеним веб прегледачима, као што су Цхроме, Едге или Фирефок.

Према изворима, Мицрософт ће почети да тестира Виндовс 10 21Х1 (Буилд 19043) са тестерима на каналу за преглед издања у јануару или фебруару 2021. Иако су планови увек подложни променама, тренутно се очекује да верзија 21Х1 почне да се примењује као пакет за омогућавање до маја 2021.

Популар Постс