Мицрософт поправља грешку у оперативном систему Виндовс 10 која узрокује принудно поновно покретање

 Виндовс 10 насумично поновно покретање

Мицрософт коначно поправља досадну грешку у оперативном систему Виндовс 10 која узрокује насумично поновно покретање на неким уређајима који користе ажурирање за октобар 2020. Технолошки гигант је такође уклонио „задржавање компатибилности“, што би требало да омогући већем броју корисника да инсталира надолазећа ажурирања функција.

У новембру 2020., Мицрософт је потврдио да нека од најновијих ажурирања оперативног система Виндовс 10 доводе до критичних проблема са процесом локалног безбедносног ауторитета за неке конфигурације.

Ако је ваш уређај погођен, Виндовс ће почети да се насумично поново покреће са криптичном поруком о грешци која каже да ће се рачунар аутоматски поново покренути. Имаћете мање од једног минута да сачувате свој рад. То може довести до губитка података ако брзо не сачувате ниједан посао који сте отворили у позадини. Принудно поновно покретање Виндовс-а

Добра вест је да је проблем реткост и да је решење сада доступно, наводи се у новој поруци објављеној у документу подршке.

Документација државе да је исправка у пакету са најновијим ажурирањима и да корисници неће наићи на критичну грешку све док користе најновију верзију Виндовс 10 верзије 20Х2.

Мицрософт је такође укинуо блок надоградње, што је спречило да се ажурирање за октобар 2020 (верзија 20Х2) понуди на неким рачунарима. Овај потез ће такође омогућити технолошком гиганту да испоручи следеће ажурирање кодног назива „21Х1′ већем броју корисника.

Поред грешке принудног поновног покретања, Мицрософт је такође почео да уводи а поправите проблем који брише ваше лозинке . Када се то догоди, Виндовс ће аутоматски избрисати ваше сесије пријављивања у апликацијама и веб локацијама након поновног покретања рачунара.

Свако ко има проблема са аутентификацијом и колачићима претраживача надаће се да ће решење ускоро доћи. Међутим, Мицрософт је појаснио да још увек тестира исправку са Виндовс Инсајдерима и да ће закрпа ускоро почети да се приказује широј јавности.

Популар Постс