Мицрософт поправља грешку која брише ваше лозинке у оперативном систему Виндовс 10

 Грешка за лозинку за Виндовс 10

Слика љубазношћу: Мицрософт

У новембру, Мицрософт је признао грешку која је изазвала Виндовс 10 да не памти лозинке у Цхроме-у, Едге-у, ОнеДриве-у и другим апликацијама. Чини се да се проблем дешава насумично и различитим апликацијама, што отежава праћење грешака.

Фрустрирајућа грешка Виндовс 10 у основи спречава софтвер да запамти акредитиве налога. Другим речима, погођени корисник мора поново да унесе своје корисничко име и лозинку након што је случајно користио свој рачунар.Након надоградње на Виндовс 10 верзију 2004, Виндовс више не памти моје акредитиве/лозинке у апликацијама широм система (укључујући прегледач) и стално ме тражи да се поново пријавим, један корисник приметио у чворишту за повратне информације.

Извештаји о проблему су се први пут појавили у априлу и коначно се решавају у следећем кумулативном ажурирању, за које се очекује да стигне у фебруару или марту.

Корисници су открили да су лозинке заборављене за апликације као што су ОнеДриве, Оутлоок, Мицрософт Едге, Мицрософт налог, Гоогле налог, Цхроме, Адобе ЦЦ, итд.

Према Гоогле истраживачу Тавису Ормандију, Таск Сцхедулер ће понекад уништити ваше сачуване акредитиве у ЛСАСС, који се користи за ДПАПИ кориснички кључ за шифровање. Као резултат, лозинке/акредитиви се насумично игноришу и од корисника се тражи да поново унесу своје акредитиве.

Мицрософт је открио трајно решење за фрустрирајућу грешку која спречава апликације да чувају акредитиве налога, а исправка се тренутно примењује на тестере у програму Виндовс Инсидер.

Овај проблем у Виндовс-у утиче на само релативно мали број корисника са С4У задатком и сада је поправљен у најновијем каналу за инсајдере за Виндовс 10, написао Ериц Лавренце, менаџер програма Мицрософт Едге.

Грешка, за коју се такође каже да је брисање колачића у веб претраживачима, биће исправљена за ширу јавност у следећем опционом ажурирању пре него што се упути на све машине у издању Патцх Туесдаи.

Популар Постс