Мицрософт поправља Едге грешку која је инсталирала веб апликације без дозволе

 Виндовс Оффице ПВА

Као што смо известили прошле недеље, Мицрософт је инсталирао фирму Оффице веб апликације на Виндовс 10 рачунарима без дозволе корисника . Ово понашање су први приметили тестери у програму Виндовс Инсидер, али су касније и они који нису упућени почели да пријављују да се веб апликације инсталирају без икакве интеракције.

Са Оффице веб апликацијама можете бесплатно да креирате, додајете и делите садржај истовремено у Оутлоок, Ворд, Екцел или ПоверПоинт.

Оффице веб апликације укључују све основне функције и чак омогућавају корисницима да примењују стил и форматирање на табеле. Исто тако, можете уметнути заглавља, подножја, слике, облике итд. у презентације.Прошле недеље, корисници су открили да су четири од ових веб апликација (Оутлоок, Ворд, Екцел и ПоверПоинт) аутоматски инсталиране на њихов систем са пречицама у менију Старт, Контролној табли и апликацији Подешавања.

 Оффице ПВАс

На једном од наших уређаја, Мицрософт је инсталирао ове четири апликације 11. октобра и инсталирана је без икакве интеракције са Оффице програмима.

Неки корисници су приметили да Виндовс 10 потајно инсталира ове апликације, док су други рекли да иОС и Андроид такође укључују унапред инсталиране апликације.

Без обзира на то, чуо сам из својих извора да је ово понашање резултат и функције и грешке.

Аутоматска и неочекивана инсталација ових апликација узрокована је грешком Мицрософт Едге која је инсталирала Оффице веб локације као апликације уместо да креира једноставне пречице. Поред тога, ове везе би требало да се појављују само када Оффице није већ инсталиран на систему.

Ако већ имате инсталиране Оффице апликације за десктоп рачунаре или не желите да користите веб апликације, можете их се решити преко контролне табле > Програм и функције или Подешавања > Апликације и функције странице.

Такође је вредно напоменути да је Мицрософт паузирао увођење веб апликација у Виндовс 10 док не пронађе бољи приступ.

Популар Постс