Мицрософт показује своје нове иконе Флуент Десигн за Цхромиум Едге

 Ажурирање Виндовс 10 икона

Нове шарене иконе за Виндовс 10 и Мицрософт производе први пут су примећене у Виндовс 10Кс, модуларној верзији оперативног система. У марту, Мицрософт је почео да уводи иконе у Виндовс 10 УВП апликације и сада Флуент Десигн коначно улази у Вин32 апликације, као што је Едге заснован на Цхромиум-у.

Мицрософт Теамс је такође ажуриран применом Флуент Десигн-а на вебу за неке кориснике и исто искуство се сада преноси на Мицрософт Едге.

Мицрософт је говорио о освеженим иконама у јануару и фирма верује да ће иконе помоћи корисницима да се лакше крећу кроз ОС.Мицрософт се удаљава од равних и монохроматских икона ка шареним иконама са заобљеним угловима и повећаном дубином, тако да изгледају добро у свим темама.

 Иконе заобљене ивице

Као што можете видети на горњој слици екрана, иконе Мицрософт Едге сада имају више заобљених углова. На пример, нова икона „Таб“ сада има заобљене ивице. Раније је фирма користила оштре ивице за нову икону картице и то је само почетак плана за две фазе.

Мицрософт тренутно планира да користи заобљене иконе за елементе као што су картице, фаворити, трака за навигацију, мени, страница са подешавањима, итд. Друга фаза ажурирања икона Мицрософт Едге ће се односити на напредна подешавања, као што су алатке за програмере (Инспецт Елемент), Мрежа условно оптерећење итд.

 Течно користи Мицрософт Едге

Мицрософт је већ потврдио да су заобљени углови у складу са новим интерфејсом Виндовс 10. Нејасно је када ћемо видети нови интерфејс Виндовс 10 са заобљеним угловима , али гласине сугеришу да ће велико ажурирање почети да се издаје у другој половини 2020.

Такође је вредно напоменути да је Мицрософт већ представио нове иконе за пошту и календар, Гроове музику, калкулатор итд. У наредним месецима постоје планови за лансирање више икона за Виндовс 10 и друге производе.

Популар Постс