Мицрософт показује нови кориснички интерфејс оперативног система Виндовс 10 за летећи и контекстни мени

Према различитим извештајима и цурењима, надоградња на Виндовс 10 Сун Валлеи је постављена на вратите „заобљене углове“ из времена Виндовс 7 и Висте . Као део редизајна, кориснички интерфејси највишег нивоа ће одбацити оштре углове за заобљене углове, што представља промену естетике за Виндовс 10.

У стара времена, Мицрософт је користио и заобљене и оштре углове за врхунске корисничке интерфејсе у Виндовс-у, али су заобљени углови и аеро ефекти напуштени у корист оштрих углова и Флуент Десигн-а.

Мицрософт сада разматра нови интерфејс за падајуће меније (ДатеПицкер, ТимеПицкер, итд.) у Виндовс апликацијама. Ново визуелно ажурирање за падајући мени има за циљ да испоручи ефекат рендгенског зрака где се боја мења када се точкови зауставе. Виндовс 10 падајући мени

Ово нам омогућава да динамички мењамо боје чак и током померања, што добија заиста глатки ефекат рендгенских зрака, Мицрософт приметио у предлогу објављеном на Гитхуб-у. Од 21. јануара, изгледа да је предлог одобрен.

 Виндовс 10 контекстни мени

У другом Гитхуб предлог , Мицрософт је истакао промене „заобљеног угла“ које долазе у меније Виндовс 10 у оквиру модерних апликација и подешавања. Мицрософт намерава да ажурира паддинг/маргине за меније са додатним размаком између ставки.

Као што можете видети на слици испод, Мицрософт такође додаје заобљене углове на ставке менија и менији ће и даље подржавати Флуент Десигн.

 Мени апликације за Виндовс 10

На основу ових моцк-уп снимака екрана, јасно је да се технолошки гигант у великој мери клади на „заобљене углове“ како би променио интерфејс оперативног система и вратио се стилу дизајна који је раније виђен током периода Виндовс 7 и Виста.

Поред ових менија апликација, Мицрософт такође планира да избаци оштре углове за прозоре апликација Виндовс 10. На пример, Подешавања, Музика, Фотографије и друге апликације за пријемно сандуче ускоро би могле да одбаце традиционалне оштре углове за заобљене углове.

Нова побољшања корисничког интерфејса Виндовс 10 почеће да се појављују у верзијама за преглед у наредних неколико месеци, али надоградња неће бити објављена за јавност до друге половине 2021.

Популар Постс