Мицрософт показује нове дизајнерске идеје за Виндовс 10 апликације

Мицрософт озбиљно схвата редизајн Виндовс 10 и компанија сада истражује побољшања и за апликације продавнице. Мицрософт разматра неколико нових промена дизајна које би утицале на начин на који се апликације приказују ЛистВиев, ГридВиев , дугмад и други елементи у стању мировања (изабрани, при лебдењу итд.).

Тхе надоградња дизајна о којој се дуго причало већ неко време заокупља Мицрософт. Већ смо видели Флуент Десигн у оперативном систему Виндовс 10 и нове иконе апликација за Старт мени. Поред побољшања у целом систему, технолошки гигант такође доноси нове корисничке интерфејсе у КСАМЛ апликације.

Предложени дизајн компаније Мицрософт такође има за циљ да примени заобљене углове за ставке, укључујући поље за потврду избора у режиму вишеструког избора, прекидач, траку за оцењивање, ефекат лебдења и још много тога. Пребацивање апликације за Виндовс 10

Нови дизајн ће донети КСАМЛ Виндовс апликације у рангу са постојећим веб и мобилним апликацијама док ће изгледати познато на Виндовс-у, према новој документацији објављено од софтверског гиганта.

Тренутно, КСАМЛ контроле у ​​оперативном систему Виндовс 10 нису у складу са начином на који се развијају веб и мобилне апликације. Да би решио недоследност, Мицрософт планира да промени подразумевани изглед прекидача, клизача и контрола за оцењивање.

 Клизачи апликација за Виндовс 10

Постоје планови да се промени и подразумевани изглед разних контрола дугмади.

Општи циљ је постизање веће конзистентности у целом оперативном систему Виндовс 10, од ​​ПВА до различитих апликација Виндовс продавнице. Будући Виндовс 10 може имати заобљене прозоре, дугмад, прекидаче, клизаче, дијалошке оквире, ЛистВиев, ГридВиев, мени за избор итд.

Поред заобљених углова, ове области апликације такође имају друге ефекте Флуент Десигн када су изабране, лебдећи или у било ком другом стању без мировања.

1 од 4  Везе за апликације  Дугме за апликацију  Виндовс акциона дугмад

На пример, ЛистВиев ставке сада имају идентификатор квачице и спољна ивица боје акцента је сада видљивија.

Вреди напоменути да је ово „предлог“ и да није у фази развоја или тестирања, тако да нема гаранције да ли ће заиста бити финализован за употребу у оперативном систему Виндовс 10.

Флиоут менији

Према документима које смо видели, Мицрософт такође жели да се позабави проблемом корисничког интерфејса који узрокује да контекстни мени расте у висини када корисници откаче ставке контекстног менија.

Популар Постс