Мицрософт показује како би апликација без ивице од 1пк могла изгледати у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософтов језик дизајна је еволуирао током година са многим променама које су обожавали обожаваоци и многима које нису волели. Овај пут, међутим, говоримо о Виндовс 10 и то је ивица од 1 пиксела око ивица прозора.

Граница од 1 пиксела око ивица прозора је далеко најомраженији елемент дизајна Виндовс 10. Углавном зато што је прозор најосновнија ствар која чини Виндовс, Виндовс. А најгора ствар у томе је што је увек ту, свуда.

Мицрософт је недавно ажурирао своју документацију за контролу НавигатионВиев и нова документација показује неке снимке екрана како контрола функционише. Поред саме контроле, снимак екрана такође садржи прелепу сенку око прозора и да – без ивице од 1пк.Снимак екрана је свакако само обична макета. Али то нам даје ближи поглед на то како би ово могло изгледати за одређене апликације. Међутим, ово је предодређено да се деси у неком тренутку.

Претходно сам ово направио прототип. За мене се распао не у изолацији – тамо вам не треба граница – већ у употреби са бројним апликацијама/мултитаскингом где је било тешко ефикасно одредити границе апликације и тачке хватања, Мицрософтов инжењер објашњава на Реддиту.

Мицрософт је већ раније показао многе моделе са сличним одсуством границе од 1пк. У ствари, у недавним верзијама Редстоне 5, Мицрософт се већ ослободио границе од 1пк око ивица многих УВП контрола као што су контекстни менији и оквири за дијалог и уместо тога је замењен падајућим сенком.

Ажурирано изјавом Мицрософтовог инжењера.

Популар Постс