Мицрософт почиње тестирање великог ажурирања за Виндовс 11 од фебруара 2022

 Ажурирање за Виндовс 11 фебруар 2022

Мицрософт недавно најавио да планира да објави нове функције за Виндовс 11 ван планираног ажурирања за јесен 2022. Прво овогодишње велико ажурирање за Виндовс 11 биће објављено касније овог месеца и Мицрософт је сада почео да тестира те промене са корисницима на каналима за преглед издања и бета.

За разлику од Виндовс 10, Виндовс 11 је модуларан и његова функција се може ажурирати путем појединачних Виндовс Упдате и Мицрософт ажурирања. Технолошки гигант планира да покрене ажурирања постојећих функција као што је трака задатака тако што ће објавити пакете доживљаја функција, веба и услуга на мрежи на врху Виндовс верзија.

Ови пакети искуства се испоручују заједно са годишњим ажурирањима функција и донеће мања побољшања/функције оперативном систему. С друге стране, ажурирања функција Виндовс 11 ће додати велике нове функције или проширити функције за неке области оперативног система.Мицрософт је сада објавио Виндовс 11 Буилд 22000.526 у каналима Преглед издања и Бета. Ажурирање прегледа је вратило подршку за време и датум на више монитора у ОС. Након ажурирања, моћи ћете да додате сат и датум на траку задатака осталих монитора.

Постоји много проблема са Виндовс 11 и добро је видети да се нове функције додају на траку задатака.

 Временске прилике на траци задатака у Виндовс 11

Поред тога, Мицрософт такође додаје подршку за временске садржаје на левој страни траке задатака.

Као што можете видети на горњем снимку екрана, виџет времена ће се сада појавити на левој страни радне површине ако је ваша трака задатака поравната на траци задатака. Такође можете да пређете мишем преко временске прогнозе или кликнете на дугме да бисте отворили постојећи панел виџета на левој страни.

Дељење прозора апликације Мицрософт Теамс и траке задатака

Мицрософт додаје функцију траке задатака за дељење садржаја из отворених прозора апликација директно са траке задатака на Виндовс 11. Ово је додатак функцији која вам омогућава да брзо искључите и укључите активне видео позиве са траке задатака.

 Виндовс 11 Теамс дељење

Ажурирање оперативног система Виндовс 11 из фебруара 2022., које се тренутно може прегледати, можете делити садржај током Теамс позива директно са траке задатака. Ово ће елиминисати потребу за пребацивањем између отворених апликација/прозора и има за циљ да олакша корисницима да се фокусирају на своје састанке.

Моћи ћете да делите садржај тако што ћете кликнути на дугме Дели овај прозор које ће се појавити испод прегледа апликације. Увек можете да кликнете на Заустави дељење у било ком тренутку.

Остала побољшања укључена у изградњу:

  • Мицрософт је решио проблем који доводи до погрешних описа алата који се појављују на траци задатака.
  • Мицрософт је решио проблем где су ванмрежне датотеке на мрежном диску након што поново покренете ОС и пријавите се.

У наредним недељама, Мицрософт ће такође почети да уводи подршку за Андроид и друга побољшања путем пакета искуства.

Популар Постс