Мицрософт почиње принудно надоградњу више Виндовс 10 рачунара користећи машинско учење

 Присилна надоградња на Виндовс 10

У наредним недељама или месецима, Мицрософт каже да ће почети да инсталира Виндовс 10 верзију 20Х2 „Оцтобер 2020 Упдате“ на уређаје који користе застареле верзије оперативног система. Мицрософт очигледно користи „машинско учење“ за аутоматску надоградњу компатибилног хардвера без дозволе корисника како би осигурао несметано искуство.

Виндовс 10 верзија 1903 је већ стигла до краја сервиса и верзија 1909 ће ускоро бити укинута. Виндовс 10 верзија 2004 такође ће изгубити подршку касније ове године, а ваш уређај ће аутоматски бити ажуриран на најновију верзију оперативног система, тј. на ажурирање за октобар 2020, свиђало вам се то или не.

Повећавамо број уређаја који се приближавају крају услуге да би се аутоматски ажурирали на Виндовс 10, верзију 20Х2, приметио је Мицрософт у документ подршке последњи пут ажурирано 23. фебруара.Предиктивни модели ће се користити за прецизније ажурирање застарелих уређаја и Мицрософт је раније потврдио да је већ видео обећавајуће резултате користећи машинско учење.

Наравно, Мицрософт ће избегавати поновно покретање вашег уређаја у незгодним тренуцима као што је када користите машину и када сте усред нечега.

Ако не желите да Мицрософт принудно надогради уређај, уверите се да користите Виндовс 10 верзију 2004 или верзију 20Х2.

Корисници верзије 2004 ће морати да пређу на Виндовс 10 верзију 20Х2 или новију у другој половини 2021, што значи да још увек имају времена.

Такође је вредно напоменути да ће погођени корисници бити обавештени о принудној надоградњи путем обавештења на страници Виндовс Упдате. Такође можете ручно да покренете ажурирање и поново покренете уређај кад год желите да прођете рок.

Октобар 2020. Ажурирај статус грешке

Виндовс 10 20Х2, који је најновија верзија оперативног система, почео је да се појављује у октобру са новим менијем Старт који је свестан тема, побољшањима Алт + Таб и неколико досадних грешака.

Мицрософт је већ исправио већину критичних грешака у верзији 20Х2 кумулативним ажурирањима за јануар и фебруар.

 Виндовс 21Х1

Овог тренутка, Мицрософт се фокусира на Виндовс 10 21Х1 , чије се лансирање очекује у мају или јуну, након чега следи велико ажурирање Сун Валлеи-а у октобру/новембру.

Популар Постс