Мицрософт почиње да предузима очајничке кораке да вас спречи да користите Интернет Екплорер

 Интернет Екплорер и Едге

Мицрософт заиста не жели да користите Интернет Екплорер за прегледавање популарних веб локација, као што су ИоуТубе, СтацкЕкцханге, Инстаграм, Твиттер, Диснеи Хотстар и још много тога. Почевши од ове недеље, ако отворите ове веб локације у Интернет Екплорер-у, бићете преусмерени на Мицрософт Едге 87 .

Овај потез би могао да помогне у побољшању тржишног удела Едге претраживача заснованог на Цхромиуму, који је лансиран раније ове године. Мицрософт верује да модерни Едге нуди бољу компатибилност са овим веб локацијама и Време Интернет Екплорер-а се ускоро ближи крају .

Мицрософт је саставио листу од више од хиљаду локација и те локације више неће радити у Интернет Екплорер-у. Ако покушате да отворите популарне сајтове у Интернет Екплорер-у, бићете преусмерени на Едге и нема начина да се вратите на стари претраживач. Упозорење за Интернет Екплорер

Као што можете видети на горњој слици екрана, Мицрософт Едге ће приказати искачуће обавештење када будете преусмерени из Интернет Екплорер-а. Мицрософт дозвољава корисницима да омогуће „Интернет Екплорер режим“ у Едге-у ако желе да користе своје застареле сајтове у новом претраживачу.

Мицрософт је такође објавио нове смернице групе како би онемогућио принудно преусмеравање. Други начин да се избегне преусмеравање је да немате инсталиран Мицрософт Едге на вашем систему, али ово није ефикасно решење јер ће Едге претраживач поново бити додат вашем систему са будућим ажурирањима за Виндовс.

Следеће године, Мицрософт ће званично одустати од подршке за Интернет Екплорер и Мицрософт Едге (наслеђе), што значи да компанија више неће објављивати закрпе за претраживач.

Ако не користите Интернет Екплорер, али сте га инсталирали или омогућили из неких разлога, можете га искључити пратећи ове кораке:

  • Отворите Подешавања
  • Кликните на „Апликације“
  • У одељку „Апликације и функције“ кликните на „Опционална функција“
     Опциона функција Интернет Екплорер-а
  • Изаберите Интернет Екплорер и кликните на „Деинсталирај“.

Популар Постс