Мицрософт побољшава враћање картица за Цхроме и Едге

Након напуштања оригиналног и старог Едге претраживача за Цхромиум, Мицрософт је извршио неколико измена како би побољшао платформу отвореног кода на Виндовс 10. Пошто је Цхромиум отвореног кода, промене које је направио Мицрософт ће помоћи Едге-у и другим прегледачима као што је Цхроме.

У јулу, Мицрософт је пронашао начин да поправи Цхроме-ово досадно понашање обавештења исправљањем грешке у којој Гоогле-ов претраживач неће отворити исправну страницу када кликнете на обавештење у Виндовс 10 Ацтион Центер-у.

Касније је Мицрософт такође открио нове методе за смањење оба потрошња батерије и меморије Гоогле Цхроме-а .Мицрософт сада ради на побољшањима за Цхроме-ову функцију задржавања картица за потребе враћања картица.

Када се ваш прегледач затвори или случајно сруши, Гоогле вам тренутно дозвољава да вратите своје картице и њихову сесију. Ова функција добро функционише и можете лако да вратите картице већину времена без губитка података, али проблем са целим овим приступом је што процес враћања није увек поуздан.

Срећом, Мицрософт је свестан проблема са поузданошћу. У обавези, која је била поднео у септембру, Мицрософт је детаљно представио нове промене у архитектури задржавања картица како би побољшао њене перформансе.

Са новом променом, Цхромиум ће моћи да складишти Н број датотека сесије уместо да буде ограничен на две. Једном имплементиран, овај приступ би могао да смањи губитак података када се прегледач сруши или систем поново покрене.

Штавише, Мицрософт верује да би ова функција такође могла да повећа употребљивост враћања картица, јер ће омогућити да картице остану ускладиштене током дужег временског периода и променљиви број фајлова који се чувају за сваки тип сесије.

Ово помаже у побољшању дуговечности и корисности података на картици након враћања картице, рекао је Мицрософт.

 Задржавање картица прегледача Цхромиум

Мицрософт је такође приметио да ће њихова нова функција смањити губитак података када корисници случајно затворе своју сесију без враћања важних картица из претходне сесије.

Поред тога, ово ће и даље бити изложено у менију „Недавно затворено“ Цхромиум претраживача, као што су Цхроме и Едге.

Вреди напоменути да се картице у приватном прозору за прегледање (без архивирања) не могу задржати или опоравити помоћу процеса враћања картице. Ове промене ће се применити само на нормалне прозоре и картице.

Популар Постс