Мицрософт побољшава Виндовс проверу правописа на Гоогле Цхроме-у, Едге

 Виндовс Провера правописа за Едге

Прошле године, Мицрософт је рекао да се удаљава од подразумеване функције провере правописа у отвореном коду Цхромиум и Едге су ажурирани новим Виндовс АПИ-јем за проверу правописа . Ово је такође додато у Гоогле Цхроме као опциона функција и очигледно је ограничено на Виндовс 10.

Виндовс Провера правописа ради само када омогућите експерименталну заставицу у Цхроме-овом менију заставице и она замењује Цхромиум-ов Хунспелл ​​проверу правописа уграђеним АПИ-јем за проверу правописа оперативног система.

Али постоји проблем: уграђена провера правописа у Виндовс 10 може престати да ради исправно када постоји велики број погрешно написаних у садржају који се може уређивати, а који има преко 2000 знакова. На таквој страници, ако десним тастером миша кликнете на погрешно написану реч да бисте приказали контекстни мени са предложеним исправкама, процес приказивања ће престати да реагује. Виндовс АПИ за проверу правописа

Пример Виндовс АПИ-ја за проверу правописа

Мицрософт верује да је главни проблем то што ако предлози већ нису преузети и кеширани, синхрони ИПЦ се прави од процеса приказивања до процеса прегледача, који не функционише како се очекивало.

Ако је платформа за проверу правописа и даље заузета провером текста за сав садржај, ово може дуго да чека, Мицрософт приметио . Разлог због којег провјера пуног текста може потрајати је тај што се преузимају приједлози за све погрешно написане ријечи, иако корисник можда никада неће позвати контекстни мени да их види, додала је компанија.

За оне који нису свесни, Мицрософт је изградио интеграцију Виндовс провере правописа са Гоогле инжењерима на Цхромиум пројекту и Виндовс Спеллцхецк АПИ ради у било ком Цхромиум претраживачу.

У Мицрософт Едге-у, ова функција је подразумевано омогућена и има бољу подршку за УРЛ адресе, акрониме и адресе е-поште. Поред побољшања перформанси, Мицрософт такође поправља грешку у којој је претраживач преузимао предлоге чак и за речи које нису означене као погрешно написане.

Овај део поправке је тренутно доступан иза друге ознаке функције и подразумевано ће бити омогућен.

Популар Постс