Мицрософт планира да укине Мицрософт Банд апликације и услуге

 Мицрософт Банд

Слика љубазношћу: ПЦВорлд

Мицрософт је ударио последњи ексер у ковчег што се тиче укидања Мицрософт Банд трацкера активности. Редмонд Гиант је недавно ажурирао своју страницу са честим питањима са детаљима о датуму укидања Мицрософт Банд трацкера активности и сајта Хеалтх Дасхбоард.

Мицрософт је најавио да ће 31. маја услуга Хеалтх Дасхбоард бити потпуно укинута. Све апликације Мицрософт Банд у Мицрософт Сторе-у, Андроид-у и иОС-у биће избрисане из одговарајућих продавница истог дана.Пре најављеног датума, Мицрософт дозвољава својим корисницима да извозе здравствене податке. Компанија је такође потврдила да ће постојећи власници бендова моћи нормално да користе уређај након истека рока.

Међутим, компанија упозорава кориснике да не ресетују Мицрософт Банд након 31. маја јер ће им бити технички немогуће да могу да упаре трацкер са било којим мобилним уређајем без пратећих апликација. Такође је саветовао своје клијенте да ресетују Банд само ако су завршили са коришћењем Банда.

Ресетовање уређаја након што је услуга прекинута ће онемогућити поновно подешавање уређаја. Извршите овај корак тек када завршите са коришћењем Банда, објашњава Мицрософт.

Тренутно, Мицрософт Банд ће функционисати нормално и са пуном функционалношћу, али након истека рока 31. маја, Мицрософт каже да неке функције попут апликације за телефон или њене повезаности са облаком више неће радити.

Мицрософт такође нуди повраћај новца купцима ако су синхронизовали податке са контролне табле здравља између 1. децембра 2018. и 1. марта 2019. Компанија тренутно нуди рефундирање од 79,99 долара за прву генерацију Банда и 175 долара за модел друге генерације.

Међутим, вреди напоменути да власници Мицрософт Банд-а и даље могу да користе носиве уређаје. Носиви уређаји Банд могу да прате евиденцију, прате дневне здравствене информације, снимају податке о активностима, прате спавање и постављају аларме, али неће моћи да синхронизују податке са Мицрософт решењем.

Популар Постс