Мицрософт планира да побољша перформансе оперативног система Виндовс 10 помоћу Ретполине-а

  Перформансе оперативног система Виндовс 10

Најновија кумулативна исправка за Виндовс 10, која је објављена 1. марта, чини се да укључује једну важну промену. Виндовс 10 КБ4482887 (верзија 17763.348) представља Ретполине за Виндовс 10 верзију 1809 на одређеним уређајима и Мицрософт планира да уведе промене на више уређаја на крају.

Још 2018. године, када су откривене рањивости Мелтдовн и Спецтре, Мицрософт и други технолошки гиганти су представили ажурирања софтвера како би се позабавили рањивостима. Док се закрпа бавила рањивостима, извештаји су открили да ублажавање може имати утицај на перформансе, у распону између пет и 30 процената.

Да би се позабавио проблемима у вези са перформансама, Гоогле је развио софтверско засновано ублажавање под називом „Ретполине“ за Спецтре Вариант 2. Имплементација Ретполине-а би требало да побољша перформансе ублажавања Спецтре варијанте 2 на различитим платформама укључујући Линук и Виндовс.Како су Мицрософтови инжењери такође нашли овај приступ корисним, произвођач софтвера је почео да ради на интеграцији Ретполине-а у Виндовс прошле године.

Имплементација Ретполине-а је велика ствар. Ретполине и Мицрософтове сопствене модификације кернела смањиле су утицај перформанси на ниво буке за већину сценарија на Виндовс 10 уређајима.

Мицрософт је првобитно рекао да ће Ретполине бити интегрисан у Виндовс са следећом верзијом оперативног система, кодног назива 19Х1, која би требало да изађе у априлу 2019. Али изгледа да Мицрософт такође планира да испоручи измене на уређаје који користе старију верзију Виндовс-а 10, почевши од ажурирања из октобра 2018.

Ретполине у Виндовс 10 ажурирању за октобар 2018

У цхангелог од КБ4482887, Мицрософт је приметио да је то омогућавање Ретполине-а на одређеним уређајима да побољша перформансе ублажавања Спецтре варијанте 2. Међутим, промене перформанси ће на крају бити испоручене на уређаје јер се Мицрософт држи приступа постепеног увођења.

Са најновијим кумулативним ажурирањем, Мицрософт је вратио модификације на нивоу ОС-а потребне за подршку Ретполине-а. У наредних неколико месеци, Мицрософт ће почети да омогућава ову функцију путем конфигурације облака на више уређаја.

Омогућава „Ретполине“ за Виндовс на одређеним уређајима, што може побољшати перформансе Спецтре варијанте 2 ублажавања (ЦВЕ-2017-5715), наводи се у евиденцији промена.

Данас почињемо постепено увођење оптимизације перформанси Ретполине-а за ублажавање утицаја Спецтре варијанте 2 на Виндовс 10 1809. Као што смо раније рекли, Виндовс 10 19Х1 ће се испоручивати са Ретполине-ом који је подразумевано омогућен, објаснио је Мехмет Ииигун из Мицрософт-а.

У другом блог пост , Мицрософт је приметио да је Ретполине тренутно онемогућен на производним Виндовс 10 клијентским уређајима. Међутим, Мицрософт каже да ће почети да гура измене како би омогућио ову функцију у наредним месецима.

Иако је Ретполине тренутно подразумевано онемогућен на производним Виндовс 10 клијентским уређајима, вратили смо модификације ОС-а потребне за подршку Ретполине-а тако да се може користити са Виндовс 10, верзија 1809 и имати те модификације у ажурирању од 1. марта 2019, објашњава Мицрософт. .

  Истакнут менаџер задатака

Утицај ове промене на перформансе варира. На пример, могло би да убрза време покретања Оффице апликације до 25% на Броадвелл ЦПУ-има.

Пошто ствари нису тако једноставне, Мицрософт планира да омогући Ретполине на више уређаја који користе Виндовс 10 Оцтобер 2018 Упдате у наредних неколико месеци. Вреди напоменути да ће Ретполине такође бити подразумевано омогућен у следећој верзији оперативног система Виндовс 10, кодног назива 19Х1, која би требало да изађе у априлу 2019.

Популар Постс