Мицрософт планира да побољша играње игара на Виндовс 10

 Продавница апликација за Виндовс 10

Виндовс ОС је примарни и једини избор за многе играче и иако је најбољи ОС за играње игрица на ПЦ-у, у неким случајевима не успева.

Мицрософт наставља да објављује све своје прве партијске игре у Мицрософт Сторе-у (раније Виндовс Сторе) који је представљен издавањем Виндовс-а 10 још 2015. Велики број наслова независних произвођача је доступан у Сторе-у, али након свих ових година, корисници и даље се суочавају са проблемима приликом преузимања, инсталирања и ажурирања апликација и игара преко Мицрософт Сторе-а.

Постоји много наслова продавница које долазе са ограничењима као што су без подршке апликација као што су Дисцорд, НВИДИА Схадов Плаи, Фрапс итд.Али ствари ће се вероватно променити јер Мицрософт поново размишља о Мицрософт Сторе-у са тачке гледишта играча. Неколико исправки се већ појављује у Сторе-у са најновијим ажурирањем, али ипак има простора за побољшања и Мицрософт је поделио неке узбудљиве вести на КСО18.

Шеф Мицрософт Ксбок-а Фил Спенсер је у изјави потврдио да је планирано ново ажурирање за Мицрософт Сторе и да ће побољшати искуство играња на рачунару.

Мислим да имамо много посла на Виндовс-у Спенцер је изјавио на КСО18. Виндовс је нешто чему сам веома посвећен, чуо сам повратне информације о нашој продавници. Преузећу већу водећу улогу у ономе што се дешава са Виндовс Сторе-ом, учинити га заиста прилагођеним играчима за које знамо да желе да виде најбоље од онога што имамо да понудимо, додао је он.

Виндовс 10 има Ксбок апликацију која омогућава одређену контролу над играњем игара ако корисник већ има Ксбок конзоле. Међутим, право играње на рачунару захтева додатне функције које су већ доступне на платформама трећих страна као што су Стеам, Оригин, ГОГ.

Тренутно, Стеам доминира тржиштем рачунарских игара и невероватне прве партије као што су 'Форза Хоризон 4' и 'Сеа оф Тхиевес' су ексклузивне за Мицрософт продавницу. Пре неколико месеци Спенцер је најавио велико ажурирање за Ксбок апликацију, а данас је Мицрософт потврдио да ће Сторе такође ускоро бити ажуриран са важним побољшањима компатибилности.

Популар Постс