Мицрософт планира да испоручи неколико ажурирања за Виндовс 11 2023 са новим функцијама

  Ажурирања функција Виндовс 11 2023
Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт припрема неколико великих ажурирања функција за Виндовс 11, а прво ажурирање могло би доћи већ од фебруара до марта. Ово је потврђено преко више Мицрософт извора, укључујући увек поуздан ВалкингЦат (Твиттер ручица која држи на оку све ствари у Мицрософту).

ВалкингЦат-ови извори су открили да ће следеће ажурирање Момента стићи у фебруару или марту, а ажурирање „Непрекидне иновације” је планирано за мај 2023. „Непрекидне иновације” би могао бити други назив за ажурирања „Моментс” која су мања ажурирања са ограниченим скупом побољшања.

Дакле, шта очекивати у првом ажурирању Момента у години? Према евиденцији промена верзија за преглед, Мицрософт ради на траци задатака оптимизованој за таблете . За оне који нису свесни, трака задатака оптимизована за режим таблета је била у развоју већ неко време, још од интерних верзија оперативног система Виндовс 11 21Х2.  Трака задатака за Виндовс 11 таблет
Трака задатака оптимизована за Виндовс 11 таблет

Ова функција је касније повучена и враћена на таблу за цртање након што су корисници истакли проблеме са системском палетом. Мицрософт враћа ову функцију следеће године са два различита режима: скупљеним и проширеним.

Као што име каже, скупљени режим скрива траку задатака, тако да можете имати више простора на екрану.

Ово је посебно корисно за оне са малим екраном. С друге стране, проширени режим враћа пуну траку задатака са опцијама за виџете и мени Старт. Да бисте се пребацивали између два режима, можете да превучете нагоре и надоле на дну екрана.

Такође је вредно напоменути да Виндовс 11 може аутоматски да открије 2-у-1 лаптопове и пређе на оптимизовану траку задатака када уклоните тастатуру.

Мицрософт још увек ради на траци задатака оптимизованој за таблет, укључујући нову и модерну системску палету са дугмадима прилагођеним додиру. Функција превлачења и испуштања за иконе у системској палети је сада омогућена. Ово је онемогућено у раним интерним верзијама Виндовс 11 22Х2, што је изазвало критике корисника.

Остале промене укључују а нова функција претраге у Таск Манагер-у и побољшања на траци задатака, као што је могућност укључивања секунди на сату. Исто тако, Мицрософт такође доноси панел виџета преко целог екрана, који је прошле године био задиркиван.

Три велика ажурирања планирана за 2023

Према изворима упознатим са развојем, Мицрософт припрема чак три ажурирања за Виндовс 11. Прво ажурирање стиже у фебруару или марту, друго ажурирање је планирано за мај, а последње велико ажурирање очекује се на јесен, слично на Виндовс 11 22Х2.

За почетак, подсетимо се да је ово засновано на гласинама и да је Виндовс 11 23Х2 такође на картама, али то неће бити нова верзија ОС-а. Уместо тога, 23Х2 ће бити заснован на 22Х2 и могао би се испоручити путем ажурирања налик пакету за омогућавање.

Мицрософт жели да испоручи неколико мањих ажурирања функција за Виндовс 11, ван великих ажурирања функција.

Популар Постс