Мицрософт патентира занимљив уређај са два екрана са фокусом на скенирање и ОС навигацију

 Патент уређаја са шаркама

Слика љубазношћу: УСПТО

Још један Мицрософтов патент показује уређај са два екрана са шарком, али за разлику од било ког претходних патената, овај се фокусира на навигациона помагала за побољшање корисничког искуства и има неке везе са могућностима скенирања.

Први пут откривен од нас, Мицрософт је у јануару 2017. пријавио патент под називом Навигациона помоћ за уређај са шаркама путем семантичке апстракције. Пријава патента је била објављено Канцеларија за патенте и жигове САД (УПСТО) раније данас (2. августа) и показује занимљив уређај са два екрана.У одељку о позадини патента, Мицрософт објашњава да мобилни уређаји нуде низ различитих функционалности. Уређаји са вишеструким екранским површинама повезаним шарком уносе сложеност која се обично не решава коришћењем конвенционалних модалитета уноса покретима.

У контексту књиге или часописа, на пример, корисник може да погледа две странице на начин који подсећа на папирну књигу или бележницу, објашњава компанија у одељку о позадини пријаве патента.

 Мицрософт патент за уређај са шаркама

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософт даље објашњава да корисници могу да користе преклопни уређај за генерисање садржаја, као што су белешке, записи у дневнику, документи и тако даље.

Неки корисници можда неће организовати свој креирани садржај, па стога проналажење одређеног садржаја унутар креираног садржаја може бити изазовно и дуготрајно, додаје компанија. Ово може умањити уживање корисника и довести до фрустрације корисника када користе ове врсте уређаја.

Чини се да је Мицрософт пронашао решење за решавање овог проблема. У пријави за патент, Мицрософт објашњава нову технику (навигациона помагала) која би побољшала корисничко искуство када се корисник креће кроз садржај.

Описане су технике за навигациону помоћ за уређај са шаркама путем семантичке апстракције. Генерално, технике описане овде побољшавају корисничко искуство када се корисник креће кроз садржај, као што је садржај који је креирао корисник у електронском документу. На пример, овде описане технике семантички апстрактног ауторског садржаја у електронском документу за обезбеђивање апстрактног садржаја. У имплементацијама, апстрактни садржај укључује апстраховане странице од којих свака представља другачији део ауторског садржаја. Када корисник скенира електронски документ, уместо да скенира страницу по страницу, технике описане у овом тексту уместо тога се крећу кроз приказе сажетих страница. Поред тога, шарка између различитих екрана може се користити као улазни механизам за контролу брзине навигације кроз апстрактне странице како би се омогућило кориснику да лакше лоцира одређене делове садржаја који је аутор, објашњава компанија.

Семантичке апстракције се могу генерисати на основу разних различитих информација (нпр. метаподатака) повезаних са садржајем, корисником и/или другим корисницима који гледају или су коаутори садржаја.

Чини се да је патентирани уређај намењен предузећима која га могу користити за скенирање докумената.

Популар Постс