Мицрософт патентира уређај са двоструким екраном који може да приказује 3Д приказе

 Површински концепт Андромеде

Постоји још једна занимљива патентна апликација од стране Мицрософта која изгледа да детаљно описује склопиви мобилни уређај са два екрана са фокусом у потпуности на емулацији 3Д приказа виртуелног објекта.

Под називом МАНИПУЛАЦИЈА ВИРТУЕЛНИМ ОБЈЕКТИМА НА УРЕЂАЈУ СА ВИШЕ Екрана, патент је објављено УСПТО раније ове недеље и детаљно описује Мицрософтов уређај са два екрана са могућношћу да прикаже 3Д приказе виртуелних објеката.

Корисници комуницирају са мобилним уређајима са више екрана у различитим положајима, укључујући држање уређаја вертикално, држање уређаја са примарним екраном окренутим према кориснику, држање екрана са другим екраном окренутим према кориснику и друге позиције и оријентације. Међутим, корисници могу наићи на потешкоће при манипулацији виртуелним тродимензионалним објектима на дводимензионалним екранима. Конвенционалне методе користе екстерни улазни уређај, као што је миш, за манипулацију виртуелним тродимензионалним објектима на дводимензионалним екранима, што може бити гломазно и незгодно за кориснике, пише Мицрософт у одељку у позадини патента. Уређај са два екрана са 3Д приказом

Мицрософт је у наставку објаснио патентирани метод:

Да би се решили горе наведени проблеми, обезбеђен је мобилни рачунарски уређај. Мобилни рачунарски уређај садржи кућиште које има први део и други део спојен шарком, при чему први део укључује први екран и други део који укључује други екран, сензор монтиран у кућиште и конфигурисан да детектује угао шарке између први и други део кућишта, и процесор монтиран у кућиште. Процесор је конфигурисан да прикаже и на екрану прикаже дводимензионални приказ виртуелног објекта на првом екрану и тродимензионални приказ виртуелног објекта на другом екрану. Тродимензионални приказ виртуелног објекта је приказан на основу откривеног угла шарке између првог и другог дела кућишта.

Ове недеље објављена је нова серија патената који показују различите идеје које Мицрософт има за склопиви мобилни уређај. На пример, постоји патент који изгледа детаљно описује а уређај фокусиран на камеру са два екрана , а уређај са 3Д аудио системом и гомила патенти који показују апликације које раде на уређају са два екрана .

Популар Постс