Мицрософт патентира Сурфаце са два екрана са више камера

 Сурфаце Дуо телефон

Слика љубазношћу: ЦНЕТ

Једна од највећих најава паметних телефона у 2019. години био је Мицрософтов неочекивани Сурфаце Дуо. Сурфаце Дуо са два екрана лансиран је заједно са Сурфаце Нео, Сурфаце Про Кс, Сурфаце Про 7 и Сурфаце Лаптоп 3.

Мицрософтов нови уређај са два екрана покреће Андроид и није традиционални телефон са табличним рачунарима, али може да упућује позиве и слика. Недавно су откривене фотографије које су процуриле Сурфаце Дуо долази са предњом камером и блицем , што указује да телефон можда нема задњу камеру.Гласине су такође сугерисале да Сурфаце Дуо можда неће имати сјајну камеру која би се такмичила са Гоогле-ом, Самсунг-ом или Аппле-ом. Међутим, Мицрософт има патентирано уређај сличан Сурфаце Дуо-у који има више предњих камера и патент истиче различите идеје за побољшање могућности обраде слике уређаја.

У поднеску, Мицрософт каже да уређај са два екрана може имати до четири камере, при чему прва и друга камера истовремено снимају слику. Први и други модул су конфигурисани да буду окренути према објекту, док су трећа и четврта камера конфигурисане да гледају напред.

 Сурфаце Дуо патент

Слика љубазношћу: УСПТО

У другом примеру, Мицрософт каже да би покрет шарке могао да се користи за одређивање изабране функције камере из мноштва доступних функција камере.

Прва камера и друга камера истовремено снимају одговарајућу прву слику и одговарајућу другу слику, прва и друга слика се снимају као стерео пар слика. Процесор је конфигурисан да обради прву слику стерео пара са црвеним филтером у складу са изабраном функцијом. Процесор је конфигурисан да обрађује другу слику стерео пара са цијан филтером у складу са изабраном функцијом, а стерео пар слика се приказује као једна анаглифна слика, наводи се у документацији.

Популар Постс