Мицрософт патентира склопиви телефон са металним оквирима и поклопцем екрана

 Положај таблета Сурфаце Дуо

У августу је Мицрософт објавио доступност и спецификације Сурфаце Дуо, свог првог телефона са два екрана. Иако је идеја Сурфаце Дуо-а импресивна, неки људи мрзе чињеницу да се испоручује са Гоогле-овим Андроидом.

Срећом, Мицрософт ради на уређају са двоструким екраном који покреће Виндовс 10Кс под називом „Сурфаце Нео“, али такође је одложено најмање до 2022. године .

Очекује се да ће Сурфаце Нео кренути у продају у Сједињеним Државама 2022. године, а друга тржишта би требало да га добију у неком тренутку касније, али судбина Нео-а зависи од исхода Виндовс 10Кс.Према новом патент , Мицрософт такође разматра склопиви телефон са вишестраним електромагнетним приступом у обрнутом положају. Механизам шарке је такође укључен и користи унутрашњу путању у облику слова С када корисник постави екране у положај таблета (расклопљених).

 Патент за површински двоструки екран

Слика љубазношћу: УСПТО / Мицрософт

У поднеску, који је објављен у августу, Мицрософт је навео да патентирани хардвер покреће Виндовс 10 и подржава ротацију од 360 степени са металним оквирима.

Уређај такође долази са функцијом која се зове плански приказ која ће сакрити примарни екран испод покровног стакла тако да ивица рачунарског уређаја остаје видљива.

 Површински склопиви патент

Слика љубазношћу: УСПТО / Мицрософт

Мали дисплеј споља могао би да реши неке болне тачке са идејом Сурфаце Дуо-а. Тренутна генерација Сурфаце Дуо долази са функцијом завиривања, али не постоји други начин да видите обавештења и камеру. То је зато што Дуо не долази са спољним екраном.

Функција за увид у Сурфаце Дуо може се побољшати са једним ивичним дисплејом споља, што је обрађено у патентној пријави.

Опет, вреди напоменути да се патентиране идеје можда неће претворити у праве производе, али можемо очекивати слична побољшања у надолазећим верзијама Сурфаце Дуо-а и других телефона са два екрана.

Популар Постс