Мицрософт патентира систем термалног хлађења за уређај са два екрана

 Уређаји са два екрана са оперативним системом Виндовс 10

Слика љубазношћу: ЦНЕТ.цом

Раније ове године, дивље гласине су тврдиле да су неки одабрани запослени у Мицрософту имали прилику да виде прототип компаније са двоструким екраном кодног назива „Центаурус“. Како се приближавамо догађају Сурфаце 2. октобра, на мрежи се појављује све више детаља о уређају са два екрана.

Виндовс Цоре ОС , модуларни оперативни систем је недавно примећен у Мицрософтовим документима подршке и Геекбенцх листи. А данас се на мрежи појавио нови занимљив патент за уређај са два екрана.Открили смо нови патент УСПТО-а који открива како Мицрософт планира да имплементира систем контроле управљања топлотом у хардвер са два екрана како би понудио технологију термичког хлађења.

Патент под називом „КОНТРОЛА ТЕРМАЛНОГ УПРАВЉАЊА ЗАСНОВАНА НА КОНФИГУРАЦИЈИ УРЕЂАЈА“ је поднео Мицрософт у марту 2018. објавио УСПТО 19. септембра.

За разлику од било којих других патената, овај описује нову технологију која омогућава хлађење Виндовс уређаја који укључује први и други део. Као и сваки други уређај са двоструким екраном, обе стране уређаја се могу ротирати једна у односу на другу, али је укључен нови сензор за мерење температуре прве позиције и још један сензор за мерење температуре другог дела.

 Мицрософт Сурфаце термални патент

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософт каже да ће његова имплементација омогућити сензорима да проверавају температуру оба дела континуирано или у унапред одређеним интервалима.

Мицрософт је приметио да уређај у облику брошуре ограничава могућности хлађења, али постоји начин да се заобиђе. Према фирми, прва група температурних сензора би одговарала сензорима који се налазе на другој страни (хладној страни) рачунарског уређаја. Слично, други сензори температуре одговарају сензорима на врућој страни рачунарског уређаја.

Другим речима, у односу на прву групу сензора, процесор користи само сигнале (нпр. који представљају измерене температуре) са температурних сензора на или поред хладне стране рачунарског уређаја када је рачунарски уређај у затвореној конфигурацији, Мицрософт објаснио како планира да реши проблеме са грејањем када је уређај затворен.

Чини се да је Мицрософт опрезан у погледу свог приступа преклопној технологији и компанија истражује све техничке проблеме тако сложеног уређаја, укључујући термалне проблеме.

Остали детаљи о Сурфаце Центаурус

Још увек је предалеко да би се износиле тачне тврдње о Мицрософт-овом хардверу са двоструким екраном о коме се дуго причало, али различити извештаји сугеришу да би уређај могао да подржава два екрана од 9 инча, тако да би компанија могла да покуша да премости јаз између фактора форме као што су Сурфаце Про и Сурфаце Го.

На основу информација о ланцу снабдевања, Мицрософт би могао да почне да испоручује уређај у првој половини 2020. године, али би могао да буде задиркиван или представљен на догађају 2. октобра.

Популар Постс