Мицрософт патентира прошириви екран за мобилне рачунарске уређаје

 Мицрософт патент за мобилне уређаје

Слика љубазношћу: УСПТО

Мицрософт је патентирао још један занимљив дизајн за мобилне рачунарске уређаје као што су паметни телефони и таблет рачунари. Прво смо открили ми, Уред за патенте и жигове САД објављено патент под називом Флексибилни дисплеј прошириви склоп прошле недеље и првобитно га је пријавио Мицрософт у јануару 2016.

Патентирани дизајн би требало да прошири приказ мобилног рачунарског уређаја. Објашњава да би мобилни или таблет уређај био интегрисан са два уређаја за приказ један поред другог како би се формирао један већи екран.Мицрософт објашњава да је такав дизајн користан за оне кориснике који желе џепни уређај са већим екраном за лакше гледање. У одељку позадине патента, Мицрософт даје пример мобилних уређаја који се могу спојити да би се отворила два дисплеја један поред другог да би се формирао један већи екран.

Преносиви електронски уређаји, као што су мобилни телефони, медијски плејери и таблет рачунари су све чешћи. Ови типови уређаја обично укључују интегрисани уређај за приказ, а многи укључују двоструке екране. На пример, мобилни уређај се може спојити на шарке да отвори два уређаја за приказ један поред другог и формира један већи екран. Корисници обично желе најмање могуће уређаје за удобно ношење у џепу или торбици, али такође желе уређаје са већим површинама екрана за лакше гледање, Мицрософт детаљно описује концепт концепта у одељку у позадини пријаве за патент.

 Мицрософт патентна пријава

У реализацијама, склоп који се може проширити укључује клизни водич за приказ интегрисан у први део кућишта електронског уређаја који се може продужити. Прошириви електронски уређај укључује флексибилни дисплеј који се клизи у први део кућишта проширивог електронског уређаја. Склоп који се може продужити укључује механизам који се може продужити који је спојен у другом делу кућишта проширивог електронског уређаја и на клизни водич за екран. Први и други делови кућишта проширивог електронског уређаја клизе један у односу на други. Механизам који се може продужити је имплементиран тако да се продужава док се први и други делови кућишта размичу један у односу на други, а такође и да се увлачи док први и други делови кућишта клизе заједно један у односу на други, наводи се у резимеу патента.

Пошто је овај концепт још увек у фази патентирања, нема апсолутно никакве гаранције да ће икада видети дневну светлост. Патенти попут овог долазе и одлазе. С обзиром да су склопиви мобилни уређаји следећа велика ствар, вероватно ће Мицрософт прескочити такву идеју јер то не би имало смисла на тржишту паметних телефона или таблета.

У сродним вестима, каже се да Мицрософт ради на новом уређају мобилног типа под кодним именом Андромеда и да би могао имати дизајн са два екрана. За Андромеду се каже да је џепни уређај са великим и склопивим екраном.

Популар Постс