Мицрософт патентира паметни уређај са прстеном са подршком за покрете

 Мицрософт Банд

Слика љубазношћу: ТецхАдвисор

Најновији Мицрософтов патент показује уређај који се може носити, али то није паметни појас или паметни сат. Чини се да је патентирани уређај носиви у величини прстена, а уређај је опште познат као паметни прстен.

Први који смо приметили, патент под називом „НОСИВИ УРЕЂАЈ КОЈИ Омогућава ГЕСТОВЕ ВИШЕ ПРСТИЈУ“ је објавио ВИПО 13. децембра, а поднео га је Мицрософт 2017.У одељку у позадини, Мицрософт објашњава различите факторе облика носивих уређаја и како се они развијају. Мицрософт каже да паметни носиви уређаји могу да обављају многе од истих рачунарских задатака као мобилни телефони и лаптоп рачунари. Уређај који се може носити може бити у облику сатова, наочара и прстена.

 Паметан прстен

Слика љубазношћу: ВИПО

Патентирани уређај је паметни прстен и подржава покрете. Прстен има два сензора, први сензор треба да детектује кретање првог прста, а други сензор треба да детектује кретање осталих прстију. Овај покрет ће контролисати конфигурисани рачунарски систем као што је сат, монитор или било који мобилни рачунарски уређај.

 Патент за паметни прстен

Слика љубазношћу: ВИПО

Остварења предмета који су овде описани обезбеђују уређај који се може носити који омогућава покрете са више прстију. Носиви уређај углавном укључује први сензор, други сензор и контролер. Први сензор може детектовати први сет од једног или више покрета првог прста корисника. Други сензор може да открије други сет од једног или више покрета другог прста који се разликује од првог прста. Контролер је конфигурисан да детектује покрет са више прстију одређивањем релативног кретања између првог прста и другог прста на основу првог и другог сета покрета и да контролише терминални уређај у вези са уређајима који се могу носити на основу мулти- гест прста, пише у сажетку патента.

 Патент за прстен

Слика љубазношћу: ВИПО

Важно је напоменути да је ово само патент и да није потврдио да Мицрософт ради на паметном уређају са прстеном. Компанија је поднела патенте за сличне уређаје у последњих неколико сати и мало је вероватно да ће садржај икада видети светло производне линије, али показује да Мицрософт размишља о иновативним идејама.

Популар Постс