Мицрософт патентира мобилни рачунарски уређај са два екрана са фокусом на видео позиве

 Интел Тигер Рапидс тастатура

Слика љубазношћу: Цхерлинн Лов / Енгадгет.цом

Мицрософт наводно ради на а склопиви мобилни уређај кодног имена Андромеда и компанија је пријавила неколико патената како би осигурала дизајн уређаја о коме се причало. А ново патент објављено раније овог месеца сугерише да Мицрософт можда ради на мобилном рачунарском уређају са више екрана (паметни телефон, таблет или лаптоп) са фокусом на видео позиве.

Први пут који смо открили, патент под називом Тросмерни видео позив на преклопном уређају са више екрана поднет је 30. јуна 2017. (пре само годину дана од данас), а Канцеларија за патенте и жигове САД објавила је патент 3. јула 2018.Постоји шанса да овај патент нема никакве везе са мобилним уређајем (паметним телефоном), али чак и ако је у питању лаптоп, концепт је прилично занимљив и иновативан.

Патентирани мобилни рачунарски уређај има процесор, акцелерометар и два екрана. Занимљиво је да оба екрана имају камеру. Уређај је конфигурисан у таквом уређају који ће довести до тога да први и други уређаји за приказ истовремено прикажу сликовне податке снимљене другом камером и податке слике примљене са удаљеног рачунарског уређаја.

Корисници комуницирају са мобилним уређајима са више екрана у различитим положајима, укључујући држање уређаја вертикално, држање уређаја са примарним екраном окренутим према кориснику, држање екрана са другим екраном окренутим према кориснику и друге позиције и оријентације. Уобичајено, корисницима у истом физичком простору може бити тешко да буду део видео позива када нису у близини један другом, посебно када има три или више учесника. Они могу изгубити из вида једни друге или удаљеног корисника, а може бити тешко рећи да ли су корисници у оквиру камера које их снимају, објашњава Мицрософт уређај у одељку у позадини пријаве за патент.

 Патент за мобилни рачунарски уређај

Мицрософт је открио решење за решавање овог проблема и метода је објашњена у наставку:

Да би се решили горе наведени проблеми, обезбеђен је мобилни рачунарски уређај. Мобилни рачунарски уређај може да садржи кућиште које има први део и други део, при чему први део укључује први екран, а други део укључује други екран. Прва камера може бити монтирана у првом делу кућишта, а друга камера монтирана у другом делу кућишта. Процесор може бити монтиран у кућиште и конфигурисан да ради у режиму камере у коме је процесор конфигурисан да обрађује податке слике снимљене првом и другом камером. Када је унапред одређен услов окидача задовољен, процесор је конфигурисан да изазове да први екран истовремено приказује видео фид података о слици које је ухватила друга камера и видео фид података о слици примљених преко рачунарске мреже са удаљеног рачунарског уређаја, и да проузрокује да други екран истовремено приказује видео фид сликовних података снимљених другом камером и видео фид података о слици примљених преко рачунарске мреже са удаљеног рачунарског уређаја .

Као што је горе наведено, овај патент би могао бити за уређај са великим екраном као што је лаптоп и може имати два екрана и две камере како би се омогућила функционалност видео позива у три различите позиције.

Популар Постс