Мицрософт патенти указују на побољшања Сурфаце Пен и Сурфаце Диал

Најновије Мицрософт патентне апликације које је објавио УСПТО описује могућа побољшања за дигитално мастило у Мицрософтовој линији Сурфаце. Патент за Сурфаце Пен је поднет крајем 2016., а патент Сурфаце Диал је поднет 2017. године, али није јасно да ли Мицрософт има намеру да донесе идеје у будућој итерацији својих уређаја.

Сурфаце Пен

Мицрософт је крајем августа 2016. поднео патент под називом „Дизајн за смањење механичког удара батерије оловке“. УСПТО објављено дана 15.01.2019.

Детаљно описује метод за производњу штампане плоче за уградњу у оловку на батерије. Патент показује оловку која користи контакте батерије који апсорбују ударце за бољу издржљивост. Сурфаце Пен

Слика љубазношћу: УСПТО

Уређај и метода за производњу штампане плоче за уградњу у уређај са батеријским напајањем, метода која укључује монтажу на штампану плочу (ПЦБ) ПЦБ компоненте за површинску монтажу која се састоји од планарног носача конфигурисаног да се монтира на штампану плочу и елемент за апсорпцију кинетичке енергије са контактом батерије на дисталном крају елемента за апсорпцију енергије и исецање ПЦБ-а из панела који се састоји од ПЦБ-а и ивице око ПЦБ-а, ивице повезане интегрално са ПЦБ-ом, при чему се ивица састоји од носача конфигурисан да подржава одговарајуће продужетке за уши у апсорпционом елементу како би се контакт батерије поравнао са равним штампане плоче, наводи се у сажетку патента.

Сурфаце Диал

Патент за Сурфаце Диал такође садржи детаљна побољшања. Под називом ПЕРИФЕРНИ КОРИСНИЧКИ ИНТЕРФЕЈС УРЕЂАЈ, патент је поднео Мицрософт са седиштем у Редмонду у јулу 2017. објавио УСПТО дана 10.01.2019.

 Патент Сурфаце Диал

Слика љубазношћу: УСПТО

Патент је открио да Сурфаце Диал користи електронски сензор додира за извршавање неких функција. У одељку описа, Мицрософт објашњава да електронски сензор додира може бити отпорни, капацитивни или оптички сензор додира, а такође може подржати сензор за више додира који може разликовати покрет прстију са два прста.

Периферни уређај са корисничким интерфејсом за навигацију приказаног садржаја на електронском дисплеју рачунарског система. Састоји се од основе која се може померати у односу на електронски дисплеј, ротационог точкића постављеног на бази и окретног у односу на базу, и електронског сензора додира који је механички повезан са базом, објашњава Мицрософт.

Популар Постс