Мицрософт патент указује на подешавања Ксбок Оне контролера

 Контролор

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт је недавно најавио нову Ксбок Сериес Кс, а компанија такође ради на побољшаном Ксбок Оне контролеру. Према новој патентној пријави, Мицрософтов нови Ксбок Оне контролер могао би да дође са неколико значајних подешавања, уз задржавање карактеристика и дизајна.

Патент под називом „Тхумбстицк за уређај за унос корисника“ је био објављено фебруара 2020. године и указује на побољшања Ксбок контролера. Патент има за циљ да побољша нагибне компоненте контролера.Даље, Мицрософт каже да је контролер модификован да обезбеди побољшану функционалност прилагођавања напетости како би се прилагодио различитим корисницима са различитим преференцијама за напетост примењену на палицу током манипулације.

На пример, палац са већом напетошћу пружа већи отпор нагињања палцем или прстом корисника у односу на палац са мањом напетошћу. Неки корисници можда више воле већу напетост нагиба у палици, док други можда више воле нижу напетост нагиба, пише у патенту.

 Патент Ксбок Оне контролера

Пријава патента такође указује на друга побољшања испод хаубе. У поднеску, Мицрософт каже да контролер има палчеве са подесивим затезањем који користе навојни спој између стуба који се може нагнути и базе спојене са поклопцем палца.

Стуб који се може нагнути се састоји од спољашњих навоја на дисталном крају, елемента сидрења стуба и проксималног краја супротног дисталном крају. Подесиви механизам за затезање је конфигурисан да модификује напетост нагиба стуба који се може нагнути, пише у документу.

Мицрософт је истакао и друга побољшања Ксбок Оне контролера и све ове промене неће донети никакве промене у дизајну контролера.

Популар Постс