Мицрософт патент показује Сурфаце телефон са јачим склопивим екраном

 Мицрософт Сурфаце патент

Након успешног лансирања Сурфаце Дуо-а 2020. године, Мицрософт жели да идеју са двоструким екраном направи корак даље. Иако смо већ видели концепт телефона са двоструким и троструким екраном, Мицрософт жели да експериментише са склопивим фактором облика који ће користити покретни екран.

У пријави за патент, Мицрософт приметио да телефони са преклопним екраном укључују ризик од оштећења екрана под одређеним околностима.

Да би побољшао издржљивост склопивих телефона или рачунара, Мицрософт истражује нови концепт под називом „покретни екран“. За разлику од традиционалних преклопних екрана или подешавања са двоструким екраном, ово ће омогућити да се екран око Сурфаце телефона глобално преклопи са малим унутрашњим оптерећењем екрана. Патент за површински телефон

Слика љубазношћу: УСПТО / Мицрософт

У неким случајевима, Мицрософт планира да користи закривљеност са унапред дефинисаним радијусом како би обезбедио подршку за преклапање екрана против оптерећења у тачкама. Као и Самсунг Галаки Фолд, патентирани Сурфаце уређај ће такође укључивати танкослојну транзисторску матрицу.

Иако је патент први пут поднет 2017. године, УСПТО га је објавио у првој недељи јануара и вероватно је да технолошки гигант још увек истражује дизајне склопивих екрана за будуће Сурфаце производе.

Овај патент подиже концепт склопивог радног уређаја на другачији ниво заједно са идејама за јачи приказ. Такође добијате импресивно искуство стримовања медија захваљујући склопивом дизајну патентираног уређаја у више облика.

Међутим, идеја би могла бити још годинама далеко од тога да постане стварни уређај. То је зато што се очекује да ће Мицрософтов Сурфаце Дуо следеће генерације користити исти дизајн са двоструким екраном са побољшаном компатибилношћу хардвера и софтвера.

Извештаји сугеришу да би Сураце Дуо могао бити најављен у другој половини 2021 надограђено подешавање камере , бржи Снапдрагон СоЦ, НФЦ и друга побољшања.

Популар Постс