Мицрософт патент показује савитљиви Виндовс 10 уређај

 Стране Мицрософт Андромеде

Постоји нови патент који је пријавио Мицрософт и он такође наглашава нови фактор форме. У пријави патента, Мицрософт је открио нови фактор облика који користи савитљиви екран за преклапање и продуктивност. Мицрософт каже да је патентирана савитљива технологија за ручне уређаје, лаптопове, уређаје за ношење и другу потрошачку електронику.

Видели смо различите цртеже патената, рендере засноване на гласинама, а такође смо чули много информација у којима се тврди да Мицрософт ради на Сурфаце уређају са два екрана. Кодног имена Андромеда.

Први пут примећен код нас, патент под називом „САВИЈАВИ УРЕЂАЈ СА ЕКРАНОМ У ПОКРЕТНОЈ ВЕЗЕ СА ТЕЛОМ“ је поднео Мицрософт крајем 2017. објавио УСПТО у марту 2018 .Већина патентних пријава је била усмерена на уређај са два екрана где су два екрана спојена заједно шарком. Патент, који смо данас открили, има за циљ да уведе савитљиву технологију која такође има слојеве који садрже шарке, али нису видљиви.

 Мицрософт савитљиви патент

Слика љубазношћу: УСПТО

У позадини пријаве патента објашњена је технологија савитљивих вишеслојних електронских уређаја. Мицрософт каже да је уређај који се може савијати детаљно описан у патенту и да се састоји од флексибилног екрана.

Носиви слој флексибилног дисплеја обухвата једну или више области за причвршћивање; тело се састоји од једне или више компоненти за причвршћивање; и једна или више компоненти за причвршћивање тела су конфигурисане да могу да раде у покретној вези са једном или више области за причвршћивање флексибилног стог екрана, објашњава Мицрософт.

 Мицрософт патент за савијање

Слика љубазношћу: УСПТО

Вреди напоменути да патентирани уређаји не би требало да се претварају у праве производе. Према гласинама, каже се да Мицрософт ради на уређају који би заиста требало да унесе потпуно Виндовс 10 искуство у склопиви облик.

Популар Постс