Мицрософт патент открива како можете да користите Сурфаце Нео

 Сурфаце Нео и Дуо

Прошле године, Мицрософт је открио уређај са двоструким екраном на којем је радио дуги низ година, а производ је назван „Сурфаце Нео“. Први уређај компаније са двоструким екраном је заиста другачији од било ког другог склопивог или двоструког екрана на тржишту које смо икада видели.

Сурфаце Нео је уређај са два екрана са видљивом шарком у средини, а оба екрана су најтањи ЛЦД икада направљени, заштићени Горилла Гласс стаклом. Сурфаце Нео покреће Виндовс 10Кс и долази са подршком за тастатуру и ВондерБар, што је као Аппле-ова Тоуцх Бар на стероидима.

Када је Сурфаце Нео тастатура причвршћена на један од екрана, можете приступити области ВондерБар тачно изнад тастатуре и користити је за емоји, мастило и функцију тачпеда. Такође можете користити ВондерБар за гледање видео записа док уређујете документ на већем екрану.Данас сам пронашао нови Мицрософт патент апликација која истиче основне могућности уређаја налик на Сурфаце Нео.

 Сурфаце Нео патент за реконфигурацију

У поднеску, Мицрософт каже да планира да користи оба екрана за одређену функцију. На пример, један екран би могао да прикаже ГУИ, а други екран може да прикаже област за унос. Ако корисник блокира део екрана, Сурфаце Нео „блокаду се може поново конфигурисати“ (нпр. може се променити њихова величина и/или локација на екрану) да би се прилагодила блокада.

Мицрософт је приметио да изненадне реконфигурације могу збунити кориснике, али ће уређај имати визуелне индикације које показују како се екрани реконфигуришу.

Визуелне индикације се могу постићи са једним или више прелазних ГУИ-ја који одражавају величину јединице и/или локацију на екрану тако да корисник може да разуме шта се дешава, наводи Мицрософт.

Популар Постс